Povestea bărbatului care a câştigat „cel mai bun job din lume”

În urmă cu trei ani, britanicul Ben Southall a câştigat ”cea mai bună slujbă din lume”, fiind ales dintre 35 000 de candidaţi pentru a îngriji, timp de şase luni, insula Hamilton, situată în apropierea Marii Bariere de Corali a Australiei, scrie Daily Mail.

Aici, el a hrănit peştii exotici, a făcut scufundări şi expediţii pe insulă şi a postat pe blog fotografii şi înregistrări video cu scopul de a atrage turişti. Pentru cele şase luni de muncă, bărbatul a primit 85 de mii de euro.

După ce a câştigat concursul, Ben a devenit celebru în întreaga lume. El a apărut în emisiunea lui Oprah Winfrey, dar şi într-un documentar realizat de cei de la National Geographic. Britanicul a apărut şi în emisiunea pentru copii ”Totally wild”, difuzată de un canal de televiziune din Australia.

Jobul considerat ideal a avut însă şi părţi mai puţin plăcute. Pe lângă faptul că a avut mult de muncă, Ben a fost părăsit de iubită şi a fost înţepat în braţ de o meduză otrăvitoare în timp ce petrecea Crăciunul cu nişte prieteni pe plajă. Ben a descris pe blogul său ce stări a avut după accident: ”Simţeam că îmi este foarte cald, aveam dureri de cap şi parcă mă sufocam. În plus, tensiunea mi-a crescut alarmant”.

În prezent, Ben locuieşte în Brisbane. Aici a cunoscut-o pe Sophee McPhee, cu care plănuieşte să se căsătorească în noiembrie.

      Articole recomandate