Video: Mult aşteptatul Iphone 5, în magazine. Cei mai ahtiaţi fani au stat la rînd şi o săptămînă

Precomenzile pentru iPhone 5 au depasit 2 milioane de unitati intr-o singura zi, de peste doua ori mai mari fata de recordul anterior stabilit de iPhone 4S.

 

Clientii din Australia, Japonia si Hong Kong au inceput sa cumpere vineri iPhone 5, indicand o cerere solida pentru smartphone, in pofida unei controverse tot mai mari privind serviciul de harti pus la dispozitie de Apple, potrivit cotidianului Wall Street Journal.

iPhone 5 intra la vanzare vineri in mai multe tari, Australia fiind urmata de Japonia, Singapore, Hong Kong, Franta, Germania si Marea Britnie, Statele Unite si Canada.

Startul a fost dat in Australia, prima tara pe calendarul de vanzari al Apple. Sute de oameni au stat la cozi in Sydney, unii asteptand chiar si 68 de ore pentru cea mai noua versiune a popularului smartphone. Entuziasmul a fost atat de mare incat casa de pariuri online Sportsbet.com a organizat pariuri privind lungimea cozii de la magazinul Apple din Central Business District din Sydney sau cele mai populare aplicatii descarcate.

Un reprezentant al site-ului mobilephonefinder.com, Todd Foot, a afirmat ca este prima persoana din lume care a cumparat un iPhone 5 vineri dimineata, dupa ce a asteptat la coada inca de marti. Foot a declarat ca a identificat, deja, probleme cu serviciul de harti al sistemului de operare iOS 6 al telefonului Apple.

Se pare ca nu este 100% precis. De fapt, magazinul de peste drum este Darrell Lea, iar pe hartile utilizate de iPhone 5 apare ca un magazin Apple. Se fac ceva glume pe seama acestei erori„, a spus el.

      Articole recomandate