Video: Hainele care devin transparente, în funcţie de intensitatea pulsului

Designerii olandezi de la Studio Roosegaarde au creat o colecţie vestimentară interactivă: hainele devin transparente pe măsură ce creşte pulsul celor care le poartă.

Moda interactivă este pe val, iar noi nu ne mai dăm seama dacă purtăm haine pentru a ne acoperi corpul sau doar pentru a atrage atenţia asupra nudităţii.

O echipă de designeri olandezi a creat un proiect inedit, numit „Intimacy”, mai precis o colecţie de haine care devin transparente pe măsură ce ritmul cardiac al persoanei care le poartă se intensifică.

Cei de la Studio Roosegaarde propun, deci, un tip de vestimentaţie high-tech , care aproape că dispare de pe corp, când trecem prin emoţii puternice. Ceea ce le determină nivelul de transparenţă este chiar interacţiunea socială, iar modificarea nuanţei ajută la crearea unui joc senzual. Aceste haine le-ar putea da de înţeles anumitor persoane că sunt atractive pentru noi.

Deocamdată, vestimentatia interactivă este pentru doamne şi domnişoare, dar ar fi interesant de văzut şi cum funcţionează în cazul bărbaţilor. Rochiile celor de la Studio Roosegaarde nu conţin doar folie, ci şi tehnologie wireless, leduri, diverse electronice, cupru şi alte materiale care contribuie la efectul final.

Echipa care a creat aceste haine a mai inventat suprafaţa de dans sustenabilă (Sustainable Dance Floor), o podea realizată pentru a produce electricitate când oamenii dansează pe ea.

      Articole recomandate