Un singur număr pentru toate serviciile de urgenţă din Moldova: 112

ambulanta

Graţie unui proiect de lege prezentat spre aprobare în sedinţa de miercuri a Guvernului, la nivelul întregii ţări va fi implementat sistemul apelurilor telefonice de urgenţă la un unic număr: 112.

Măsura va fi adoptată ca urmare a analizării modelului internaţional de utilizare a unui singur număr pentru toate serviciile de urgenţă, ce demonstrează o netă eficienţă a sistemului şi dobândirea unei viteze superioare de reacţionare la apel din partea personalului dedicat, relatează IPN.

Utilizarea numărului 112 va permite implicarea simultană a tuturor serviciilor de urgenţă abilitate în soluţionarea unei situaţii extraordinare, cu monitorizarea situaţiei în regim real”, precizează sursa.

Cetăţenii din Republica Moldova vor putea apela non-stop numărul, pentru a semnala eventualele situaţii neprevăzute, în regim gratuit, atât în reţeaua fixă, cât şi în cea de telefonie mobilă, indiferent de locul în care se află.

Fluxurile de apeluri şi stabilirea interacţiunilor între sistemul 112 şi Serviciile Operative de Urgenţă, vor fi monitorizate şi gestionate de către un Comitet Coordonator, cu regim de entitate fără personalitate juridică, având obiectivul de a asigura coerenţa activităţilor în acest context.

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate