Un scurtmetraj moldovenesc va fi rulat la festivalul Clermont-Ferrand, din Franța

scurt-metraj-moldova

Două filme româneşti se regăsesc în competiţia internaţională a celui mai important festival de scurtmetraje, cel de la Clermont-Ferrand: „Colecţia de arome“, în regia lui Igor Cobileanski, şi „Counterpart“ de Adrian Sitaru.

Potrivit Adevărul Moldova, „Colecţia de arome“, o coproducţie Republica Moldova – România, este o dramă socială despre un tată şi fiul său, care fac tot posibilul să procure medicamente pentru mama lor. În rolurile principale sunt Gheorghe Grâu şi Radu Marin Suceanu. Filmul de 15 minute a fost proiectat şi în programul Romanian Short Waves din cadrul Short Film Corner, la Festivalul de la Cannes. Este produs de Brio Film, în co-producţie cu Diametral Film, Simpals, Moldova Film, Alien Film, Andem Film şi Artis Film.

O dramă socială semnată Igor Cobîleanski va fi rulată la Cannes Igor Cobîleanski caută vagabonzi şi alcoolici „Counterpart“ este primul film în limba engleză a lui Adrian Sitaru şi a fost turnat la Londra, în august 2013. Pelicula îi are în distribuţie pe Sarah Barker, Tom Holloway, Mark Arnold şi Collete Kelly. Filmul urmăreşte povestea unui tânăr agent imobiliar, care trăieşte într-un apartament cu iubita sa, o fostă stripteuză. Aceştia îşi petrec cea mai mare parte a timpului făcând plajă sau întreţinând relaţii intime.

Dar cineva îi urmăreşte de peste drum. Voyeurul este un bărbat cu dizabilităţi, care ajută tânărul cuplu să facă o descoperire ce le va schimba viaţa. „Counterpart“ este produs de Vernon Films (casa de producţie din Marea Britanie cu care Adrian Sitaru a început colaborarea pentru documentarul „Chuck Norris vs Communism“) şi co-produs de Domestic Film. Cea de 36-a ediţie a festivalului de la Clermont-Ferrand va avea loc între 31 ianuarie şi 8 februarie 2014. În cursă au intrat 75 de filme scurte din întreaga lume.

      Articole recomandate