Un Hopa-Mitica pe două roți: LIT Motors C1 – motocicleta care nu cade (Video)

1

La târgurile și bâlciurile de odinioară, neguțătorii ambulanți obișnuiau să vândă acele figurine nostime, cunoscute sub denumirea de „Hopa-Mitica” – un personaj agil, care „cade-n cap și se ridica”.

O formula publicitara asemanatoare, a fost adoptata si de producatorul unui nou tip de vechicul electric pe doua roti, care se poate lauda cu performanta de a ramane „in picioare”, chiar si in caz de accident.

Este vorba despre compania LIT Motors, care promite lansarea modelului C1 pana la sfarsitul anului in curs, relateaza Webnews.

Specialistii care au lucrat la acest proiect si-au concentrat atentia asupra sigurantei conducatorului, astfel incat protectia acestuia sa devina elementul prioritar.

Gratie unui sistem giroscopic complex si unui set de motoare complementare, ascunse sub o caroserie cu aspect bizar, C1 se mentine intr-un echilibru constant.

F1

Testele efectuate au evidentiat o performanta remarcabila: chiar si in cazul unui impact violent cu un vechicul 4×4 de pilda, aceasta noua inventie pe doua roti ramane „pe picioare”.

Din punct de vedere al caracteristicilor tehnice, vechiculul prezinta o autonomie de circa 320 de kilometri cu o singura incarcare si atinge suta de kilometri la ora, in sase secunde.

F2

Pentru cei interesati de pretul la care se va comercializa acest interesat mijloc de transport electric pe doua roti, vestile nu sunt insa tocmai imbucuratoare – vechiculul face parte din categoria celor la care au acces doar detinatorii unor pusculite bine garnisite: 24 de mii de dolari (circa 17.400 de euro).

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate