Chișinău: ONU – cea de-a X-a ediție a concursului pentru promovarea protecției drepturilor omului în Republica Moldova

chisinau

Organizația Natiunilor Unite (ONU) a lansat miercuri cea de-a X-a ediție a concursului dedicat celor mai reușite acțiuni de promovare a protecției drepturilor omului în Republica Moldova.

Publicul este invitat sa nominalizeze entitati, organizatii, reprezentanti media sau chiar autoritati publice, care s-au remarcat in acest context, relateaza IPN.

Drepturile omului sunt valorile noastre principale. Noi celebrăm acei oameni si acele organizatii care lucrează pentru a consolida drepturile omului pentru fiecare si oriunde. Premiile oferite stmuleaza societatea sa reflecte asupra importantei respectarii drepturilor omului in viata de zi cu zi”, a declarat Nicola Harrington-Buhay – coordonator rezident ONU in Republica Moldova.

Evaluarea dosarelor nominalizate va fi efectuata de catre membri unei comisii de specialisti, in colaborare cu un comitet independent, alcatuit din reprezentanti ai unor organizatii internationale si observatori-experti independenti.

Castigatorii concursului vor fi premiati in cadrul unui eveniment dedicat – „Gala de premiere in domeniul drepturilor omului” – organizat in fiecare an, pe data de 10 decembrie, cand se sarbatoreste la nivel mondial, Ziua Drepturilor Omului.

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate