Un cuplu din China şi-a „vândut” fiica pentru un iPhone

iphne

Un cuplu de tineri chinezi se confruntă cu pedeapsa penală pentru că şi-a „vândut” fiica şi a folosit o parte din veniturile primite pentru a cumpăra un iPhone Apple.

Procurorii din Shanghai au adus acest caz împotriva cuplului pentru trafic de fiinţe umane după ce aceştia au pus un anunţ online ilegal pentru a da spre adopţie pe al treilea copil şi au acceptat bani pentru acesta, scrie apropo.ro.

Anchetatorii au descoperită că mama, al cărui nume nu a fost dat, a folosit banii pentru a cumpăra un iPhone, pantofi de sport high-end şi alte produse, tot online.

Produsele Apple sunt foarte populare în China, unde un adolescent şi-a vândut un rinichi şi a folosit banii pentru a cumpăra un iPhone şi un iPad, într-un incident raportat anul trecut.

Cuplul a spus însă poliţiei că a vrut ca fata să aibă o educaţie mai bună decât îşi puteau permite, deoarece aveau deja doi copii. „Oferirea copilului nu a fost pentru obţinerea de beneficii, ci pentru a oferi copilului garanţii mai bune”, a spus unul dintre soţi.

Rapoartele media ale Shanghaiului nu a dat suma pe care cuplul a primit-o, dar anunţul lor online făcea referire la 30.000 de yuani şi 50.000 de yuani (4900 de dolari şi 8200 de dolari).

      Articole recomandate