Ţinutul îngheţat de pe întinderea lacului (Foto)

Împărăţia de gheaţă, ale cărei imagini le puteţi admira în fotografiile de mai jos, nu este desprinsă din lumea basmului, ci poate fi explorată cu adevărat, pe întinderea Lacului Michigan, în fiecare iarnă.

Când vântul îngheţat împrăştie în rafale sălbatice, apele lacului, turnul farului amplasat în imediata vecinătate a ţărmului, se îmbracă parcă în veşminte de cristal.

Ţurţurii uriaşi care se formează, asemenea unei dantelării impresionante, împletite de cei mai pricepuţi meşteri ai naturii, oferă un spectacol demn de o veritabila galerie de artă.

Cadrele surprinse de obiectivul aparatului de fotografiat al talentatului Tom Gill, ne dăruiesc un strop de magie aparte, răscolitoare şi impunătoare deopotrivă, asemenea unor arhitecturi de o complexitate nepământească.

Iarna îşi are, fără îndoială, aşii săi ascunşi în mânecă, din punct de vedere decorativ, dar gândul la temperaturile şi asprimea vântului care creează astfel de porţelanuri-unicat, ne îndeamnă să le admirăm cu plăcere de la distanţă, eventual din faţa unui şemineu, în care ard potolit câteva lemne uscate.

F

F8

Ice Drapery

F1

F2

F3

Ice Beard

Aftermath of the Winter Storm

Ice on St. Joe Light

F7

Roxana Iorgulescu 

      Articole recomandate