Un cântec de sirenă, de la băncile moldovenești, pentru urechile investitorilor turci

brand-ATIG

Băncile din Republica Moldova par să lanseze un irezistibil cântec de sirenă pentru urechile investitorilor turci, interesați să pătrundă pe piața financiară din țara noastră.

Puternicul furnizor de astfel de servicii in Turcia, Euro Yatirim Menkul Degerler (EYMD), si-a anuntat oficial, la inceputul saptamanii in curs, intentia de a lansa negocierile in vederea achizitionarii uneia dintre institutiile bancare din Republica Moldova, fara a preciza insa numele acesteia.

Potrivit unui material publicat de Adevarul.ro, interesul turcilor pare sa fie indreptat catre Eurocreditbank – una din bancile moldovenesti de mici dimensiuni, care se confrunta in ultima perioada cu dificultati majore.

Ipoteza este sustinuta si de faptul ca EYMD au contactat, in vederea negocierilor, viceministrul Agriculturii, Gheorghe Gaberi, care este si membru al Consiliului de administratie al Eurocreditbank.

Compania turca EYMD este specializata la randul sau, in furnizarea de servicii financiare, detinand concomitent si alte active in diferite tari, respectiv in Germania (Eurocity Bank AG – Frankfurt pe Main), Turcia (Euro Sigorta) si alte componente similare in Cipru, precizeaza sursa.

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate