Câtă inteligență se ascunde în micuțul creier al unei ciori (Video)

1

 

Dacă mai aveați nevoie de o dovadă în plus că mărimea nu contează, iată că demonstrația-cheie sosește din partea unei zburătoare cu o reputație nu tocmai de invidiat: cioara.

Capul acestei pasari adaposteste un creier destul de mic, dar asta nu o impiedica sa demonstreze o inteligenta net superioara multora dintre fapturile care se mandresc cu pozitia bipeda naturala.

Dupa cum se desprinde dintr-un larg material dedicat, publicat de DailyMail, ciorile pot actiona asemenea unor veritabili agenti 007, atunci cand le sunt solicitate capacitatile de gandire.

Intr-un documentar realizat pentru postul de televiziune britanic BBC, specialistii au conceput un test sofisticat, dificil de imaginat ca ar putea fi rezolvat de o reprezentanta a acestei specii.

Nu mica le-a fost insa surpriza, sa constate ca pasarea a intrat rapid in joc, adjudecandu-si cu mandrie, statutul de una din cele mai inteligente vietuitoare din lume.

Mai mult decat atat: studiind comportamentul acestor pasari, atat in captivitate, cat si in libertate, expertii au concluzionat ca ciorile sunt dotate o serie de abilitati despre care se credea pana acum, ca apartin doar unor specii „privilegiate”.

Printre acestea se numara capacitatea de memorizare a fizionomiei persoanelor, cea de a comunica detalii altor pasari si chiar prudenta – sub forma unui comportament care demonstreaza ca stiu sa evite locurile sau situatiile cu risc major de periculozitate.

Daca mai aveti dubii, va invitam sa urmariti filmuletul de mai jos, pentru a remarca abilitatile amicului pus la incercare de specialistii britanici:

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate