Un băiat orfan din Moldova s-a întîlnit cu Papa Francisc de la Roma (Video)

Nu fiecare poate să îl vadă și să vorbească cu Papa de la Roma. Însă acest lucru este posibil dacă ai inima curată și gînduri sincere. Iar astfel sunt copiii!

Miercuri  Papa Francisc s-a întîlnit cu mai mulți copii din Europa, informează Radio Vatican. Printre acești copii este și un băiețel orfan din Republica Moldova, Vasilică. În vîrstă de 11 ani, acesta a dorit foarte mult să îl vadă pe Papă, trimițîndu-i scrisori și desene.

Băiatul face parte dintr-o delegație a Consiliului Conferințelor Episcopale Europene. Aceasta i-a înmînat Papei o carte cu desene și scrisori de la copii orfani.

Mesajul lui Vasilică este unul deosebit și foarte emoționant.

„Dragă Papa Francisc, surioara mea mi-a spus că trebuie să-ți spun’’Papa’’, dar eu nu știu ce înseamnă ’’Papa’’, de aceea îți spun’’Tata’’. Acum mama mea nu mai trăiește, pentru că oamenii răi i-au făcut rău. Dar vreau să-ți spun că în fiecare zi vin la mâncare, într-o bucătărie care poartă numele tau, și îți trimit o fotografie cu mine în bucatarie, pentru că un om preot ne-a luat din stradă, aici, la Chisinau, ne-a dat o casa în care să putem dormi și să mîncăm, ceea ce el gătește pentru noi”,a scris Vasilică înscrisoare.

Vitali Cipileaga

      Articole recomandate