Umoristul rus Mihail Zadornov: „Dacă moldovenii n-au simțul umorului, e treaba lor”

2

Umoristul rus Mihail Zadornov a refuzat să retragă declarațiile jignitoare adresate Republicii Moldova, ba chiar a pretins scuze din partea jurnaliștilor, pentru a-i fi adresat „întrebări prostești”.

După declarațiile scandaloase formulate într-un interviu acordat unui post de televiziune din Moscova, în care autorul rus își exprimă disprețul față de Republica Moldova și națiunea sa, noi jigniri la adresa țării noastre, se adăugă la tirada inițială.

Ne doare în cot de ceea ce crede Moldova! Cred că ar trebui mai repede să-i dăruim Uniunii Europene, ca să o îngroape. UE nici nu-şi va da seama când se va prăbuşi. Sigur, Uniunea Europeană are un singur scop – cum să facă cât mai mult rău Rusiei. O doare în cot de Moldova. De ce să dădăcească acest popor de leneşi? Aţi fost vreodată în Moldova? În Spania există siesta, însă în Moldova siesta e întotdeauna!

Trebuie cedaţi cât mai repede în Uniunea Europeană, cu tot cu vinul lor. Să guste şi europenii poşirca lor, să se otrăvească. Vinul care vine la noi de acolo este oribil, e bun doar de vopsit gardurile. Poate că există şi vin bun, numai că el nu a ajuns încă la mine!”, afirma Zadornov în interviul respectiv.

Meseria mea e să satirizez – dacă moldovenii n-au simțul umorului, e treaba lor”, a ținut să adauge Zadornov.

De parcă n-ar fi fost suficient de grosolan în declarațiile sale, scriitorul și-a îndreptat tirul agresiunilor verbale și asupra corespondentului publicației Komsomolskaia Pravda, pretinzând scuze din partea acestuia, pentru a-i fi adresat „întrebări prostești”.

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate