O nouă disciplină introdusă în programa studenţilor de la UTM

student

În programa de studiu a tinerilor care urmează cursurile anilor I şi II, în cadrul facultăţilor de la UTM, va fi introdusă o nouă disciplină: „Teoria şi practica integrării europene”.

Decizia a fost aprobată de către Senatul Universităţii Tehnice a Moldovei, odată cu alocarea sumei de 78 de mii de lei, din fondurile speciale ale instituţiei, pentru remunerarea cadrelor didactice care vor asigura instruirea studenţilor în acest domeniu.

Studenţii ar trebui să devină promotori activi ai ideii europene în satele şi oraşele din ţară. Trebuie să studiem detaliat Acordul de Asociere a Republicii Moldova la Uniunea Europeană şi să găsim în el esenţa pentru fiecare disciplină de studiu predată în universitari”, a declarat academicianul Ion Bostan, rectorul UTM.

Noua disciplină va face parte din materiile predate în cadrul Catedrei de ştiinţe socioumane, care a elaborat un amplu plan de activităţi dedicate procesului de asociere a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Pentru facilitarea consultării etapelor de studiu a noii discipline, Catedra de ştiinţe socioumane, va publica o broşură dedicată, intitulată „Uniunea Europeană – proiect provocator al contemporaneităţii”.

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate