Uluitor cum se face deszăpezire în Japonia !

Nu i-a demoralizat un cutremur de 9 pe Richter, cu atât mai multmormanele de zăpadă de peste 10 metri înălţime. Vorbim desprejaponezi care, în urma lucrărilor de curăţare a drumurilor, lasă carosabilul curat, ca în palmă.


 Într-o zonă muntoasă din partea de nord a Japoniei, utilajele de deszăpezire au intervenit pentru a curăţa un drum acoperit, atenţie, de peste zece metri de zăpadă.

Străzile sunt tratate cu substanţe speciale, pentru ca maşinile să nu derapeze. Iar zidurile de zăpadă de pe marginea drumului sunt o adevărată atracţie pentru turişti.

În timp ce pe noi ne surprinde viscolul în plină iarnă, alţii parcă iau în râs munţii de zăpadă. Japonia e înaintea noastră cu sute de ani, iar cu plugurile noastre de deszăpezire, nici nu o să o mai ajungem vreodată din urmă.

Japonezii curăţă şoseaua perfect, chiar dacă în jur zăpada are peste 3 metri. Canioanele prin nămeţi devin apoi atracţie turistică: oamenii vin să fotografieze minunăţiile făcute de utilajele de deszăpezire.

Un filmuleţ care explică cum se face această deszăpezire poate fi urmărit mai jos. Zidurile de zăpadă sunt o adevărată atracţie pentru turiştii niponi.

      Articole recomandate