TVR – Moldova 1: zece ani de programe pentru viitor

studio

Potrivit acordului semnat între Guvernul României și cel al Republicii Moldova, posturile de televizune TVR și Moldova 1, vor retransmite, timp de zece ani, pe teritoriul țării partenere.

Acordul prevede posibilitatea prelungirii termenului, la finalul perioadei de furnizare a serviciilor, in cazul in care partile nu au nimic de obiectat, relateaza Radio Chisinau.

Ministrul Afacerilor Externe al Moldovei, Natalia Gherman, a precizat ca prin semnarea acestui ducument, se garanteaza libertatea deplina pentru receptia si retransmiterea reciproca a programelor, fara a mai fi necesara nici o alta conditie vizand licenta sau autorizarea prealabila.

Acordul marcheaza restabilirea relatiilor cordiale intre Societatea Romana de Televiziune si Republica Moldova, dupa un litigiu care a condus, cu ani in urma, la retragerea dreptului de difuzare pe teritoriul tarii noastre.

In paralel, Romania, va transmite programele oferite de canalul Moldova 1, spre multumirea telespectatorilor din Moldova de peste Prut si nu numai.

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate