37 de lecţii la 37 de ani! Sfaturile unei femei, mame și om de afaceri după 37 de ani de viață

ani02

Dawn Gluskin este un psiholog de succes, femeie fericită şi mamă. Împlinind 37 de ani, aceasta a decis să facă un rezumat al vieții, cu realizări și lecții învățate, cu fericiri și răni sufletești, cu tot ceea ce înseamnă o viață de om, de mamă, de femeie.

Cei de la Huffington Post prezintă povestea interesantă și cu sens a femeii care a înțeles deja anumite lucruri în viață. Dawn își motivează astfel decizia: ’’Astăzi împlinesc 37 de ani. Toți acești ani, recunosc, au fost extrem de interesanți. Privind în urmă, înțeleg că toate succesele și insuccesele mele, toate triumfurile și rănile m-au făcut cea de astăzi. Am trecut în viață de la fetița mică la visătoarea de 20 de ani. Acum am peste 30. Am devenit mamă, om de afaceri și am înțeles că el mai important este să îți trăiești viața. Astăzi încep o nouă etapă și mă împart cu voi cu lecțiile pe care le-am învățat. Sper să fie pentru cineva utile’’.

Așadar, 37 de lecții învățate la 37 de ani:

1. Fericirea este în interior. Pierdem prea mult timp în căutarea liniștii din altă parte. Și mereu ne convingem că nu căutăm unde trebuie. Privește în tine.

2. Fii mulțumit pentru totul. Pentru bun, pentru rău, pentru strașnic. Viața este un dar de neprețuit. Iar împlinirea și boala – este parte din drumul nostru.

3. Schimbă punctul de vedere și viața se va schimba și ea. Când simți frică, furie, pur și simplu privește lucrurile din alt unghi.

4. Este imposibil să faci fericit pe toată lumea. Mai bine să riști și să fii neînțeles decât să fii iubit dar un prefăcut.

5. Lumea din jur e o oglindă. Ceea ce iubim în alții este reflecția a ceea ce iubim în noi.

6. Fiecare om apare în viața noastră cu un scop. Iar noi decidem dacă să învățăm din lecțiile oferite de acest om sau nu. Cu cât mai strașnic e rolul omului cu atât mai bună e lecția.

7. Crede. Și să știi că în cele mai grele momente Universul te va susține.

8. Nu lua totul aproape de inimă. Acțiunile altor oameni sunt reflecția la ceea ce se întâmplă în viața lor.

9. Natura vindecă. O plimbare la aer curat poate să curețe capul de gânduri proaste, să de întoarcă la viață.

10. Oamenii supărați supără pe alți oameni. Și totuși iubește-i. Deși nimeni nu te împiedică să îi iubești la distanță.

11. Pentru a te vindeca, trebuie să simți. Pune-ți fricile în fața ta și îndreată spre ele o rază de soare, pentru că aceasta este singura modalitate să treci de ele.

12. Perfecționismul este o iluzie. Cea mai bolnăvicioasă iluzie. Tinde spre perfecționism, dar fă și greșeli.

13. Dă jos perdeaua de pe ochi. Nu te concentra doar pe propriile scopuri și dorințe. Lumea este fantastică, vei vedea asta când vei deschide larg ochii.

13. Sărbătorește propriile victorii. Chiar și fiecare mic succes.

14. Învață să ierți. În primul rând acest lucru îți trebuie ție, dar nu celor care ți-au făcut rău. Iartă simplu și repede.

15. Noi toți avem o intuiție incredibilă. Dacă e să te oprești și să asculți, vei auzi glasul înțelepciunii din interior. Ascultă șoaptele inimii, ele îți vor arăta drumul.

16. Fă ca sufletul tău să cânte. Fii tu! Pe Pământ nu mai este altul ca tine. Fii sincer, trăiește din plin, îndreaptă-te spre propriile scopuri.

17. Toți suntem artiști. Serios! Cu concentrația și insistența necesară, este posibil orice. Ține minte asta.

18. Eu reflect lumină. Tu reflecți lumină. Noi toți reflectăm lumină. Fii o rază de lumină pentru alții.

19. Nu lua viața prea în serios. Oricum nimeni nu pleacă viu din ea. Zâmbește. Profită de moment.

20. Înconjoară-te de oameni care te iubesc și te susțin. Și tu la rândul tău iubește-i și susține-i. Viața este prea scurtă pentru ceva mai mic.

21. Rotește-te în viață ca într-un dans. Dacă ai un vis, urmărește-l. Dar atent, ca să rămâi în permanentă reacție.

22. Cu cât mai mult oferi, cu atât mai mult primești. Împarte-te cu înțelepciune, iubire, talent. Împarte-te liber. Vei vedea cât de mult din frumos se va întoarce la tine.

23. Important să nu te rupi în bucăți cu totul. Atunci nu vei putea face altceva. Importanrt este echilibrul.

24. Spune DA la tot ce îți dorești. Și spune NU la tot pentru care nu ai timp. Timpul este resursa principală care nu se regenerează.

25. Uneori supraapreciem prietenia și ea dispare. Nu pentru că noi sau prietenii suntem răi. Pur și simplu drumurile nu mai coincid. Păstrează prietenia la tine în suflet, dar dacă încep să te supere, pornește în ală direcție.

26. Frica este un argument bun aceea ce dorim cu adevărat și ce avem nevoie în viață. Lasă frica să fie ghidarea ta în viață.

27. Să învingi frica este lucrul cel mai util pe care îl poți face pentru tine. Astfel îți demonstrezi că poți orice. E un generator excelent al încrederii în sine.

28. Corpul nostru este un mijloc de transport care ne duce spre visul nostru. Iubește-l dacă vrei să simți energie. Totuși exteriorul este subiectiv, iar cu timpul se schimbă. Să te simți confortabil este cel mai important.

29. Cît poți de des arată celor apropiați cât de mult îi iubești. Nu există prea mult. Tipul vostru, atunci când sunteți aproape, grija pentru ei sunt cele mai frumoase cadouri.

30. Trăiește cu prezentul. Este singurul lucru care există acum. Învață din greșeli și bucură-te de amintiri frumoase, dar nu te agăța de ele. Visează la viitor  dar fără fantezii prea multe.

31. Viața este un schimb continuu de avânturi și căderi. Ca să îți afli întreg potențialul avem nevoie și de una și de cealaltă. Doar fii tare!

32. Noi toți suntem o mare familie umană. Nimeni nu este mai bun și mai puțin bun. Pur și simplu la o etapă a vieții noi știm ce să face. În altă etapă va ști altcineva.

33. Fii mulțumit în fiecare zi de ceea ce ai pe această lume. Astfel vei crea în jurul tău un spațiu pentru fericire, bucurie, iubire și sănătate.

34. Nu ești centrul universului! Deși uneori ego-ul personal te face să crezi acest lucru. Privește în jur și vei vedea multe lucruri frumoase.

35. Lumea are nevoie de mai multă iubire, lumină și zâmbete.

36. Tu ești fanul și mentorul tău. Marea parte din viață ți se spune ce să faci, cum să faci, ce este bine și ce nu. Cum să îți atingi succesul și scopurile. Gândește singur despre tine. Sfârâmă toate prejudecățile.

37. Urmează-ți proprie intuiție. Mereu.

Vârsta este doar o cifră. Dar cu cât este mai mare, cu atât devenim mai înțelepți și mai experimentați. Niciodată nu vei fi mai tânăr decât ești acum. Deci profită de aceasta! Trăiește clipa!

Vitali Cipileaga

      Articole recomandate