TV7: Halterofilul Anatol Cârâcu își dorește să evolueze pentru o altă țară

A primit un apartament, o maşină şi 80 de mii de euro, iar acum se pregăteşte să părăsească Moldova. Halterofilul Anatol Cârâcu a declarat despre dorinţa de a evolua pentru oaltă ţară. La Olimpiada de la Londra el a fost medaliat cu bronz.

Am astfel de gânduri, întrucât multe se promit, dar nimic nu se face. Cuvintele sunt cuvinte, dar faptele nu se văd. Mă îngrijorează acest lucru”, a declarat halterofilul pentru postul de televiziune TV7.

După ce a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Londra, Anatol Cârâcu a primit de la Guvernul moldovean un apartament cu două camere în Chişinău şi o primă de 80 de mii de euro. Mai mult, Ministerul Tineretului şi Sportului îi acordă lunar o bursă de 8000 de lei, iar de la 1 ianuarie 2013 aceasta va fi majorată până la 10 mii. Comitetul Naţional Olimpic îi achită în ultimele 6 luni câte 550 de dolari.

Halterofilul de la Cahul a considerat că toate acestea sunt insuficiente și se pregătește să părăsească Moldova. „Doresc să mă antrenez în țara mea, dar nu am suficiente posibilități aici. Rămân în urma liderilor mondiali. Îmi doresc ca guvernarea să ofere condiții pentru antrenamente, să fie organizate cantonamente. Nu am nevoie de multe lucruri. Am nevoie de cantonamente, antrenamente și condiții, pentru a avea rezultate mai bune”, a mai spus sportivul.
Tehnicianul lui Anatol Cârâcu, Ivan Bratan, nici nu va încerca să-l convingă pe elevul său să nrămână în patrie. Antrenorul învinuieşte Federaţia de Haltere de situația creată. „După cucerirea medaliei, toți s-au apropiat de noi, deși, în realitate, au făcut tot posibilul ca noi să nu plecăm la această Olimpiadă. În trei ani nu au organizat nici un cantonament pentru Cârâcu. Ei nu au dreptate”, a explicat Ivan Bratan.

Totodată, președintele Federației Moldovei de Haltere, Tudor Casapu, respinge acuzațiile. „Noi nu suntem vinovați. Așa este domnul Bratan. Poate e nemulțumit pe soarta lui. N-ai ce-i face”, a replicat Casapu.

      Articole recomandate