Tristeţea care domneşte peste Circul din Chişinău – animalele sunt la un pas de a muri de foame

circ

Criza şi lipsa de interes a generaţiilor tinere pentru spectacolele de circ, aşa cum le cunoşteam noi odinioară, a condus la instalarea unei situaţii dramatice în Circul din Chişinău.

Dupa decizia adoptată de Ministerul Culturii, în 2007, potrivit căreia Circul a fost trecut în regim de autogestiune, lucrurile au luat o întorsătura tragică pentru întreaga instituţie şi automat, şi pentru animalele dresate pentru a spectacole.

Rezervele de hrană sunt limitate: Cei doi urşi şi şapte câini – singurele animale dresate la Circul din Chişinău, aflat ani în şir în ruine, sunt la un pas de a muri de foame”, scrie Publika.md.

F

Conducerea împrumută bani şi angajaţii lucrează suplimentar, pentru a achita fie şi măcar în parte, datoriile acumulate, fără şanse prea mari să se întrezărească un viitor ceva mai roz, în perioada următoare.

img_5198_24027100

Pentru hrana lui Goşa, un ursuleţ de şapte luni, care nu se dă în lături să exerseze zilnic noi acrobaţii în schimbul unei gustări, dresorii au nevoie de minim 7.000 de lei pe luna, iar căţeii au şi ei nevoie de biscuiţi şi îngrijire permanentă.

img_5055_83805500

Personalul circului, copleşit de amărăciune, încearcă din răsputeri să salveze aceste animale care au învăţat să aducă zâmbetul pe buzele spectatorilor, dar situaţia se înrăutăţeşte pe zi ce trece, datoriile mari, conturile blocate  şi bunurile sechestrate, paralizând practic orice posibilitate de soluţionare a problemelor, a declarat Andrei Loman, directorul SA „Circul Chişinău”.

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate