Topul celor mai sărace state din lume

Business Insider a realizat un top al celor mai sărace ţări din lume, prin cumularea valorilor a doi indici economici: preţurile de consum (IPC) şi şomajul.

Surprinzător sau nu, Grecia, ţară a cărei economie se află într-o stare deplorabilă, nu intră nici măcar în primele 50 de ţări din acest top, deasemenea și R. Moldova nu face parte din acest top .

Potrivit sursei citate, dintre cele 197 de ţări analizate, Zimbabwe este cea mai săracă, având o rată a sărăciei de 100,6%, un indice al preţurilor de consum de 5,6% şi o rată a şomajului de 95%.

Pe locul al doilea se situează tot un stat african, Liberia, cu o rată a sărăciei de 95%, obţinută prin cumularea unui indice al preţurilor de consum de 10% şi un şomaj de 85%.

Locul al treilea în topul celor mai sărace ţări din lume este ocupat de Burkina Faso, ţară în care sărăcia are o cotă de 80,6%, care derivă dintr-un indice al preţurilor de consum de 3,6% şi un şomaj de 77%.

Următoarele locuri în clasament sunt ocupate de Turkmenistan pe patru, Djibouti pe cinci, Namibia pe şase, Yemen pe şapte, Nepal pe opt, iar Kosovo şi Belarus pe locul nouă, respectiv pe locul 10.

Kosovo, Belarus, împreună cu Bosnia şi Herţegovina sunt singure state europene incluse în clasament.

      Articole recomandate