Liceenii din şcolile ruse susţin astăzi examenul la română

S-a dat startul examenelor de absolvire. Astăzi îşi testează cunoştinţele la limba şi literatura română candidaţii la bacalaureat din instituţiilor de învăţământ cu predare în limba rusă.

Circa 5576 de absolvenţi vor susţine examenul în 87 de centre, altele decât instituţiile unde şi-au făcut studiile. Pentru toţi ceilalţi candidaţi sesiunea va demara vineri, 8 iunie, cu examenul la limba de instruire. Examenul la limba străină se va desfăşura la 12 iunie, iar cel de profil va avea loc la 15 iunie. Ultimul examen pentru elevii din şcolile cu predare în limba română va fi la 19 iunie. Reprezentanţii minorităţilor naţionale vor mai avea un examen la 22 iunie, la limba maternă: ucraineană, bulgară, găgăuză.

Rezultatele examenelor vor fi comunicate de către Agenţia pentru Evaluare şi Examinate în perioada 29-30 iunie. După care, timp de 48 de ore, vor fi recepţionate contestaţiile candidaţilor. Cei care vor lua note insuficiente îşi vor putea încerca puterile încă o dată în sesiunea suplimentară care se va desfăşura în perioada 2-18 iulie.

Rezultatele contestaţiilor vor fi anunţate pe data de 6 iulie, iar absolvenţii îşi vor primi diplomele, de la centrele de bacalaureat, pe data de 14 iulie. Potrivit datelor Ministerului Educaţiei, în sesiunea curentă la examenele de bacalaureat sunt aşteptaţi 29.800 de candidaţi, iar la treapta de absolvire a gimnaziului – 39.500 de candidaţi.

      Articole recomandate