Topul celor mai comune parole sparte de piraţii internetului. Cum te fereşti hackeri

În ciuda avertizărilor, un număr extrem de important de utilizatori de internet continuă să folosească pe post de parole combinaţii banale de cifre şi litere, scrie Daily Mail.

După ce Yahoo s-a confruntat cu o problemă serioasa de încălcare a securităţii, o companie IT din Slovacia a dat publicităţii o listă cu cele mai utilizate parole care au fost sparte de piraţii internetului.

Anterior, compania ESET a studiat detaliile a aproape jumatate de million de conturi online care au fost atacate de hackeri. Analiza a stabilit că aproape 1.700 (0,38%) din conturile atacate erau protejate de parola“123456”, în timp ce 780 de utilizatori optaseră pentru parola “password” (parola). De altfel, in 2011, “password” a fost cea mai utilizată parolă.

În top 10 mai figurează parole precum: “bine ai venit”“abc123”“12345678”, „ninja” sau „printesa”. Ele sunt uşor de ţinut minte, dar şi uşor de ghicit.

Breşa de securitate a apărut miercurea trecută, când un grup de hackeri a postat online detaliile a 450.000 de conturi şi parole pe care, susţin ei, le-ar fi furat din serverul Yahoo.

      Articole recomandate