Care sunt cele mai scumpe facultăţile din Moldova

Viitorii studenţi vor achita, cel puţin, 3000 de lei pentru contractul de studii universitare. Cele mai solicitate facultăţi sunt, însă, şi cele mai scumpe, între 9000 şi 20 de mii de lei.

Cea mai scumpă facultate rămâne, ca şi până acum, stomatologia, unde contractul pentru un an de studii costă peste 20 de mii de lei. Pe următoarele două poziţii se află, de asemenea, facultăţile Universităţii de Medicină. Este vorba despre Farmacologie, cu o taxă de 18.200 de lei şi cea de medicină generală. Aici, un an de studii costă 17.400 de lei.

Taxe mari vor plăti şi viitorii jurişti. Astfel, pentru un loc la facultatea de Drept, în bază de contract, tinerii trebuie să achite 9.000 de lei. Pe poziţia a cincea în topul celor mai scumpe facultăţi este cea de Ştiinţe Economice, unde contractul de studii costă 8.000 de lei.

Cele mai ieftine contracte de studii sunt la facultăţile pedagogice şi la cele cu frecvenţă redusă, unde preţul contractului variază între 3.000 şi 3.500 de lei pentru un an de învăţământ.

      Articole recomandate