Top cele mai solicitate facultăți de absolvenții din Moldova

Cea mai solcitată facultate, care rămâne în topul preferințelor absolvenților din R. Moldova este facultatea de drept. După aceasta în top se situează economia și medicina. Aceste date au fost oferite de către ministrul Educației, Maia Sandu, în cadrul unei întruniri cu rectorii universităților.


Potrivit ministrului, o tendinţă nouă, în acest sens, este sporirea cererilor de admitere la facultatea de jurnalism, precum și creșterea cererilor depuse pentru masterat. „Acest fenomen poate fi explicat prin sporirea numărului de locuri finanţate din buget, pentru ciclul II de studii superioare, dar şi de faptul că tinerii au conştientizat importanţa studiilor superioare complete la angajarea în cîmpul muncii”, a explicat Maia Sandu.

Astfel, ministrul Educaţiei a declarat că, pentru participare la concursul Admiterea 2012 – studii superioare ciclul I, licenţă, au fost depuse în total 20 880 de cereri, cu 2000 mai puţin decît în anul trecut. Ministrul a precizat că pentru etapa a II-a, admiterea la ciclul I, studii superioare de licenţă sînt propuse 526 locuri cu finanţare bugetară şi 4299 de locuri cu finanţare prin contract.

      Articole recomandate