Dacă nu mergem noi la bibliotecă, vine biblioteca la noi! În Mexic poți primi cărți direct în stradă! (Foto/Video)

Daca nu mergem noi la biblioteca, vine biblioteca la noi. Cel putin asa se intampla in Mexic. Acolo a fost deschisa o biblioteca mobila, care ofera carti doritorilor direct in strada.

Proiectul dat a fost executat de către designerii de la compania Alumnos 47, astfel camionul de 20 m lungime a fost reutilat si modernizat transforminduse intr-o biblioteca mobila.

Biblioteca mobila este una poate nu din cele mai confortabile si linistite precum o biblioteca simpla insa proiectul este vazut cu ochi pune de mexicani dar si ceilalti.

Pe rafturile acesteia poti gasi cifra de circa 1500 de carti , ce apartin diferitor curente literare.

Podeaua este una pneumatica astfel pesoana poate ajunge orice carte doreste , in acesta mini biblioteca se pot inghesui intre 5 – 6 dornice de a capata noi cunostinte.

Pe timp de zi biblioteca este iluminate de lumina solara , iar pe timp de noapte a fost echipata cu lumina artifiala care lumineaza rafturile acesteia. Astfel, stand pe o banca in aer liber, mexicanii pot imprumuta carti ca sa le citeasca timp de cateva ore.

Biblioteca mobila, care a devenit ultima fita in Mexico City este de fapt un camion, in care au fost montate rafturi cu carti. Astfel, masina se opreste in apropierea parcurilor aglomerate si stationeaza acolo timp de o zi.

In acest interval, trecatorii pot imprumuta carti pe care sa le citeasca atat timp cat se afla prin preajma. Mai mult, biblioteca mobila are si o sala de lectura, amenajata chiar in camion.

Aceasta este prima biblioteca mobila din Mexic, insa autorii proiectului isi propun sa lanseze si altele. Proiectul face parte dintr-un program cultural care urmareste sa readuca oamenilor dorinta de a citi.

      Articole recomandate