TOP-50 declaraţii politice trăsnite ale anului 2012

Ca şi acum un an, TRIBUNA a decis să ne prezinte un clasament al celor mai trăsnite 50 de declaraţii politice care au răsunat în anul curent. 

1) Mihai Ghimpu: „Terminaţi odată cu Mihail Fiodorovici! Mihail Fiodorovici a murit odată cu Uniunea Sovietică”.

2) Marian Lupu: „Credeţi-mă, sînt mai deştept decît cred unii dintre acei care fac presupuneri proaste”.

3) Vladimir Voronin: „AIE a adoptat şi Legea antidiscriminare pentru că pederaştii şi lesbienele sînt „forţa care mişcă societatea”. Căci cum se poate dezvolta ţara fără albaştri şi roz?”.

4) Igor Dodon: „Voronin şi Tkaciuk au devenit insuportabili pentru mulţi comunişti şi mulţi deputaţi aşteaptă momentul potrivit pentru a părăsi corabia acestor piraţi politici, care au pierdut echilibrul psihic”.

5) Serafim Urechean: „Dacă Guvernul nu te ascultă, ia un băţ şi protestează. În zilele de odihnă, mă pot alătura şi eu”.

6) Mihai Ghimpu: „Pînă în prezent, era secera şi ciocanul, iar acum va fi, spre exemplu, lingura şi farfuria. Şi vor vota pentru lingură şi farfurie”.

7) Dumitru Diacov: „Nu înţeleg de ce trebuie o lege despre sancţionarea clienţilor prostituatelor? Aceasta nu va da nimic, iar piaţa va reacţiona la astfel de măsuri în felul său – va creşte preşul la aceste servicii”.

8 ) Mihai Ghimpu: „Noi în AIE nu avem înţelegerea să ne spălăm în fiecare dimineaţă cu una şi aceeaşi apă”.

9) Vlad Filat: „Nu înţeleg în baza la ce criterii Poliţia rutieră opreşte automobilele. Cei care încalcă sînt opriţi cumva după miros?”.

10) Vladimir Voronin: „În carte este vorba despre ocupaţie şi nu doar din acei ani, dar şi în prezent – mai ales dacă e să-l asculţi pe acest alcoolic,  Preşedintele României, Traian Băsescu, care tot timpul vorbeşte despre unire cu România şi aderarea RM la UE”.


11) Valeriu Lazăr: „Atunci cînd sînt nevoit să aleg între două extreme, o aleg pe a treia”.

12) Serafim Urechean: „Uneori, secretara e mai apropiată decît soţia sau soacra”.

13) Vlad Filat: „Dacă va trebui să zbor pe lună pentru a soluţiona problema transnistreană, voi zbura”.

14) Mihai Ghimpu: „Mark Tkaciuk nu se pricepe deloc la politică – la fel cum eu nu pricep nimic în motocicletele sovietice Jawa”.

15) Vladimir Voronin: „Acei care au fost la putere şi s-au ţinut de această ţîţă, nu pot fi fugăriţi nici cu băţul. Pentru că această ţîţă e tare dulce”.

16) Marian Lupu: „Partidul Democrat nu este de acord cu schimbarea denumirii limbii din moldovenească în română. Din punct de vedere ştiinţific, limba noastră nu e română, ci moldovenească. M-am răzgîndit, pentru că ştiinţele sociologice au un caracter subiectiv şi pot fi interpretate politic”.

17) Dumitru Diacov: „Prima dată văd cum în Parlamentul nostru un liberal presează un capitalist. În rezultat, capitalistul Şelin se va prezenta ca social-democrat, care va majora preţurile la bilete la film”.

18) Vadim Mişin: „Vi-l amintişi pe Brejnev în ultima perioadă, din care făceau un Dumnezeu, iar ţara se scufunda în criză?! Iată aşa e şi în PCRM în ultimul timp”.

19) Mihai Ghimpu: „Corupţia a apărut pe pămînt atunci cînd a apărut al doilea om. Unul lucra cu capul, altul – cu banii. Ea nu va dispărea pînă cînd pe pămînt va fi omul”.

20) Vladimir Voronin: „Nepotul Vitaliie Pavlicenco, John Onoje, este o ruşine pentru noi, moldovenii. Şi nu este o problemă culoarea pielei lui, ci faptul că e folosit”.

21) Dorin Chirtoacă: „Judecînd după cum se comportă Parlamentul, eu trebuie să stabilesc mai întîi data nunţii, apoi să-mi caut mireasă”.

22) Mark Tkaciuk: „Se ştie că este un astfel de punct de vedere că comuniştii sînt hoţi, pungaşi şi oligarhi. Ea este tirajată exact de aceeaşi hoţi, pungaţi şi oligarhi”.

23) Mihai Ghimpu: „Aţi văzut măcar odată ca Dumnezeu să meargă împreună cu Lenin?!”.

24) Serafim Urechean: „Cu aşa preţuri la biletele avia, e mai convenabil să închiriezi un măgar ca să ajungi la Bucureşti”.

25) Mihai Ghimpu: „Eu nu sînt de acord să alegem Preşedintele prin Internet. Ce, Doamna Bacalu va sta în Washington şi va conduce de acolo ţara prin Skype?”

26) Dorin Chirtoacă: „Mi-am amînat nunta pînă cînd va fi ales Preşedintele. Aş vrea că el să-mi fie naş”.

27) Victor Stepaniuc: „La noi deja de 20 de ani funcţionează societăţi politice cu răspundere limitată”.

28) Vladimir Voronin: „Poate cineva să-l bage pe Roşca în buzunar? Încearcă să-l bagi pe Roşca în buzunar. Este un arici. E un om cu caracter şi cu poziţie. Cum poate fi el băgat în buzunar?”.

29) Mark Tkaciuk: „Partidul Democrat este o formaţiune de cauciuc fără conţinut şi formă”.

30) Mihai Ghimpu: „Igor Dodon se plimbă cu schiurile în Austria şi ne dă sfaturi cum să alegem Preşedintele. Să vină în ţară şi să arate de ce e în stare”.

31) Vladimir Voronin: „Unicul loc unde mă odihnesc este şedinţa conducerii Partidului Comuniştilor. Şi aceasta pentru că avem băieţi deştepţi”.

32) Mark Tkaciuk: „Parlamentul trebuie să plece, atîrnînd la uşă un lacăt mare şi ruginit ca la hambar”.

33) Nicolae Andronic: „Comuniştii l-au întemniţat pe Eduard Muşuc şi au petrecut cu el activităţi de educare. După aceasta el a devenit un comunist inveterat”.

34) Vladimir Voronin: „Cum numai ne-au fost furate mandatele în alegeri, Iurie Ciocan şi-a pus fundaţia la casă: trei etaje de asupra pămîntului şi unul dedesubt. Cum altfel moldoveanul să-şi facă casă fără subsol? Unde să ţină vinul şi murăturile?”.

35) Vlad Filat: „Ce mai trebuie să facă Guvernul pentru ca să nu se mai dea salarii în plic? Să interzică vînzarea plicurilor?”.

36) Valeriu Munteanu: „Colegul nostru, democratul Igor Corman se vede că încă nu s-a distanţat de fosta sa funcţie – Ambasador în Germania. Acolo prostituţia e legalizată”.

37) Vladimir Voronin: „Să fii constructiv cu Filat, Lupu, Ghimpu, înseamnă să te vinzi”.

38) Vadim Mişin: „Mulţi aşa-zişi cunoscători, îmi spuneau, rotindu-şi ochii, că pentru finanţarea unui partid de la zero sînt necesare minimum 200 mii euro pe lună. Noi am socotit. Nu ştim cui îi trebuie atît, dar noi ne vom descurca şi cu o sumă de 15 ori mai mică”.

39) Vladimir Voronin: „Îmi plac poveştile lui Puşkin, care sînt actuale şi în zilele noastre. Spre exemplu – povestea despre peştişorul de aur. Actuala Alianţă va repeta soarta bătrînei, care a rămas cu covata stricată”.

40) Mark Tkaciuk: „Dimineaţa a avut loc şedinţa Executivului partidului, sună Vadim Mişin şi spune că nu poate veni pentru că merge la oculist. Iar peste jumătate de oră, cînd s-a terminat şedinţa, noi aflăm că oculistul oferă consultaţii în sala de şedinţe a Parlamentului”.

41) Ion Ceban: „Trebuie încă să vedem cine dintre noi e trădător – eu, care stăteam la mitinguri la temperaturi de -27 şi +45 sau acei care stăteau între timp în restaurante şi mîncau plăcinte. Îi cunosc pe nume şi ştiu chiar şi în ce restaurante au stat”.

42) Vadim Mişin: „Înţeleg că pe unii deputaţi din majoritatea parlamentară îi frige într-un loc de la dorinţa de a umbla prin Chişinău cu mape din arhivele KGB. Nu vă grăbiţi, veţi reuşi”.

43) Mark Tkaciuk: „Nu toţi în PCRM au făcut faţă provocării cu dolari”.

44) Igor Dodon: „Să pleci de la PCRM şi de la Voronin – nu este o trădare, ci o evoluţie în mentalitate. Este ca şi cum ai părăsi Evul Mediu pentru civilizaţia contemporană”.

45) Dorin Chirtoacă: „M-am oprit şi am numărat cîţi copaci am sădit. Slavă Domnului că de la vîrsta de 7 ani am sădit suficienţi copaci. Lacul „Valea Morilor” poate fi considerat în loc de cîteva fîntîni. A mai rămas să fac copii”.

46) Igor Dodon: „Faptul că candidatul Timofti şi Preşedintele Timofti sînt doi oameni absolut diferiţi, devine evident”.

47) Mihai Ghimpu: „Tkaciuk nu ştie nici ce se face în capul său nu tocmai în al meu. Oamenii îl supraapreciază cînd îl consideră creierul Partidului Comuniştilor. Credeţi-mă că ştiu ce spun”.

48) Vladimir Voronin: „Astăzi regulile la bal le stabilesc clovnii, prostituatele, vampirii, ucigaşii, hoţii, violatorii – toţi julicii. Dar nimic nu este veşnic. Noi le vom pune pe toate la locurile lor”.

49) Marian Lupu: „Colegii noştri au ajuns pînă la aceea că povestesc în Parlament despre cum primesc plăcere. Prefer să lăsăm această temă în domeniul discuţiilor mai intime”.

50) Valeriu Munteanu: „Faptul că sîntem cea mai săracă ţară, nu înseamnă că trebuie să ne culcăm sub toţi. Nu putem face din Moldova o casă de toleranţă”.

Sursa: www.tribuna.md , cu referire la evista „B&F-Profit”

      Articole recomandate