Moldova paralizată. Stratul de zăpadă ajunge la doi metri în nordul republicii, maşini blocate în nămeţi de 15 ore

Ninsorile abundente și vântul puternic dau bătăi de cap locuitorilor din nordul țării. 11 localități din patru raioane rămân a fi blocate din cauza viscolului.

Zeci de oameni au rămas blocaţi în zăpadă. Viscolul dă bătăi de cap în raioanele de nord ale ţării. Autorităţile fac faţă cu greu solicitărilor venite din partea şoferilor. În raionul Glodeni, maşinile stau blocate în nămeţi de 15 ore. Şoferii şi-au unit eforturile pentru a putea să-şi trimită acasă măcar copiii. Pe sfârşite sunt şi rezervele de combustibil.

Sunt cu două femei bătrâne în maşină. În faţa mea sunt cinci vehicule, iar în spate tot cinci. Nu avem mâncare la noi, fiindcă nu ne-am gândit că ni s-ar putea întâmpla aşa ceva“, a spus Veaceslav, unul dintre şoferii blocaţi, pentru Publika TV.

„Nu putem vorbi acum despre decretare unei stări excepţionale. Nu putem vorbi despre ajutorul armatei. Toate deciziile se vor lua la şedinţa de la Guvern”, a declarat pentru PublikaTV ofiţerul de presă al Serviciului Situaţii Excepţionale

Ea mai anunţă că 11 sate din raioanele Cantemir, Floreşti, Glodeni şi Soroca stau fără electricitate. Totodată, în toate raioanele din nord se circulă cu mari dificultăţi. Peste 200 de autospeciale au fost scoase în stradă. De dimineaţă 10 vehicule au fost tractate afară din zăpadă, printre care şi o ambulanţă, scrie Adevarul.md

      Articole recomandate