Top 5 interpreţi autohtoni cu cele mai vizualizate piese pe Youtube

top-interpreti-moldova

Republica Moldova se poate mândri cu intepreţi ale căror hit-uri au trecut dincolo de hotarele ţării, iar multe din aceastea au ajuns în diferite Top-uri din lume. Totuşi, care dintre aceştia au reuşit să fie cei mai buni?

Pentru că muzica bună se ascultă în orice colţ al lumii, îţi prezentăm Top 5 intepreţi din Republica Moldova potrivit numărului vizualizărilor pe Youtube ale celor mai populare piese.

1. Sasha Lopez

Devenit celebru în America de Nord, dar şi în Europa. Numele adevărat: Sergiu Istrati. Hitul All My People, lansat în colaborare cu Broono şi Ale Blake, a devenit instantaneu popular. Acesta a reuşit să adune aproape 60 de milioane de vizualizări.

2. Dan Bălan

După succesul obținut cu O-Zone, Dan Bălan a urmat o carieră solo, lansând mai multe hit-uri. Se pare că cel mai popular dintre acestea este Lendo Calendo, lansat în 2013 în colaborare cu Tany Vander & Brasco. Acesta are puţin peste 10 milioane de vizualizări.

3. Сarla’s Dreams

O revelaţie muzicală care a cucerit publicul meloman din Moldova. Au foarte multe hit-uri comerciale, totuşi cel mai vizualizat cu siguranţă rămâne P.O.*.*.I., în colaborarea cu interpreta INNA. Piesa are mai mult de 8 milioane de vizualizări.

4. SunStroke Project & Olia Tira

Băieţii de la SunStroke Project s-au evidenţiat pe piaţa muzicală autohtonă prin stilul original al pieselor. Însă colaborarea cu Olia Tira a reuşit să le aducă o nouă piesă: Run Away, dar şi peste 6 milioane de vizualizări pe Youtube.

5. Ionel Istrati

Ionel Istrati a reuşit să cucerească inimile multor moldovence. Inclusiv şi cu hit-ul ”Eu numai, numai”. Acesta a strâns pe Youtube peste 4 milioane de vizualizări.

BONUS:

DARA 

Pentru că ne-a impresionat cu vocea ei deosebită şi frumoasele piese despre dragoste şi fericire , pentru că uneori emoţia transmisă de o piesă este mai importantă decât numărul de vizualizări. Muzica bună se face din suflet.

Vitali Cipileaga

      Articole recomandate