Top 10 locuri unde plîng moldovenii

 Fie lacrimi de fericire, fie de tristețe. Moldovenii plîng! Și nu că am fi noi cei mai plîngăcioși din întreaga lume, ci doar pentru că suntem un popor destul de sentimental și uneori plîngem chiar și pentru durerea străinului.

Pentru că tot vorbim de plîns, noi am realizat un top cu cele 10 locuri unde își îneacă amarul moldoveanul, fie la fundul unui păhărel de tărie, fie în brațele persoanei iubite:

1. La Gară. Fie Gara de Nord, Gara de Sud, Gara Feroviară, și la Oricare altă Gară din țară, moldovenii plîng. Fie pentru că le pleacă rudele, fie că vin.

maxresdefault

2. La cinema. Moldovenii, și mai ales moldovencele, plîng atunci cînd văd un film de jale sau o comedie de îți dau lacrimile la cinema.

People-Cinema-Spot-hochaufloesend2

3. La starea civilă. Declaraţie de căsătorie, o anexă la declaraţie de căsătorie, actele de identitate a viitorilor soţi și certificatele de naştere a viitorilor soţi. Dacă vii cu ele la starea civilă, ai neapărat parte și de un bocet. De bucurie, că cineva deja sunt soț și soție.

539548_488833894475199_162961672_n

4. La cimitire. Nu doar de Paștele Blajinilor, și nu doar de sărbători. Moldovenii își plîng rudele, pentru că așa suntem noi, sentimentali și sinceri.

Cimitirul-Eroilor-Chisinau-Tricolor-4

5. La Spital. Nu o dată ați văzut pe moldoveni plîngînd de fericire prin spitale, că un nou moldovean micuț s-a născut. Apropo, aici poți vedea live cum bărbații plîng: fie că li s-au născut fiica sau feciorul, ei plîng. Tare emoționant.

vypiska-iz-roddoma_8

6. În bar la o beție. Moldovenii merg și prin bare. Și acolo, dacă trec de cîteva păhărele, încep să își plîngă amarul. Așa cum pot ei mai bine.

5161918

7. La dentist. Cei mai slabi cu firea, plîng și la dentist. Mai des copiii. Sau oamenii cu suflet de copil .Interesant cum ar fi ca un dentist să plîngă la dentist.

Swansonfamilydental.com_

8. În orfelinate. Copiii plîng la orfelinate. Și cei care trec pe acolo, plîng de tristețea copiilor. Și cei care înfiază vreun copil din orfelinate, tot plînd. Deja de fericire că fac pe cineva fericit.

tears-1

9. La Aeroport. La revedere, draga mea. Noroace, Ioane. Saluuut, frate. Cam așa exclamări auzi pe la Aeroport zilnic. Toate însoțite de lacrimi sincere.

18.06.2011-123424

 10. La nuntă. Mama plînge la nuntă că fiica se mărită. Tatăl plînge la nuntă că fata i-a crescut mare. Fata plînge la nuntă și pentru mamă, și pentru tată. Iar restul plîng fie că însurățeii sunt frumoși tare, fie că ei au băut mai frumos ca niciodată. Mai ales cînd se „dezbracă”  mireasa.  

banket84

Și cel mai mult, moldovenii plîng de fericire. Plîng de fericirea, că sunt moldoveni. De bine sau rău, ei plîng!

Și cum spunea binecunoscutul Mihai Volontir în cîntecul său….

Moldovenii cînd se strîng,

Și-n petreceri se avîntă

La un colț de masă plîng,

La un colț de masă cîntă!

      Articole recomandate