Un sătuc spaniol vîndut la prețul unui apartament din Chișinău

Criza financiară din Spania a produs un colaps al prețurilor la proprietățile imobiliare astfel că un sat spaniol întreg a ajuns să se vândă la prețul unui apartament de două camere din Chișinău.

Potrivit ziarulnational.md, recent, un britanic a cumpărat un sătuc situat în vestul Spaniei, într-o zonă cu multe păduri și înconjurat de dealuri contra sumei de 45.000 de euro. Bărbatul intenționează să renoveze câteva dintre case și aproximează cheltuielile la 165.000 de euro.

Multe dintre satele scoase la vânzare nu mai sunt locuite, iar casele de aici au fost transmise din generație în generație până când membrii familiei și-au pierdut interesul față de ele. Întreținerea proprietăților costă, iar vânzarea pare a fi cea mai bună soluție, notează evz.ro.

Neil Christie nu e singurul britanic care și-a achiziționat un sat spaniol. Ca el, mai sunt și alte cupluri care au profitat de reducerea cauzată de criza economică. Cumpărătorii sunt în general persoane cu vârste cuprinse între 50 și 60 de ani care caută un loc unde să se retragă la pensie.

Potrivit casadex.ro, satele spaniole asemănătoare cu Arrunada se vând la prețuri cuprinse între 60.000 și 450.000 de euro. Cel mai scump sătuc este El Costal care are o suprafaţă de aproximativ 25 ha şi nu necesită prea multe învestiţii în renovarea caselor.

chisinau vs spania

      Articole recomandate