Top 10 destinaţii romantice pentru Zilele Îndrăgostiţilor. Vezi care sunt oraşele dragostei

cuplu romantic

Ziua îndrăgostiţilor se apropie cu paşi repezi, iar ofertele turistice nu au întârziat să apară. Fie că sărbătoreşti Valentine’s Day, fie că optezi pentru tradiţionalul Dargobete.

Vrei să petreci Zilele Îndragostiţilor frumos şi să faci o călătorie romantică de vis, iată ce îţi propunem: 

1.Paris, Franţa

Nu există vreun top al destinaţiilor romantice ale lumii fără Paris. Oraşul luminilor te aşteaptă să petreci Valentine’s Day în stil mare.

Eiffel Tower, Paris, France

Fie că vei face un picnic în faţa Turnului Eiffel sau te vei plimba prin Montmartre, vacanţa ta va fi cu adevărat reuşită. Parisul fiind considerat încă de la fondarea acestuia un oraş al dragostei. Francezii au un aspect aparte la manifestarea sentimentelor şi în general la crearea unei atmosferi romantice.

24446-travel_paris_wallpaper

 

2. Wiltshire, Marea Britanie

Acesta e comitatul in care se afla vestitul Stonehenge, care poate fi si el romantic, in felul sau, depinde cand si cu cine il vizitati si ce faceti printre megalitii aia; insa, ca destinatie romantica-romantica, parca e mai interesanta partea de sud, in apropiere de vechiul si impresionantul oras Salisbury.

Longleat Hedge Maze

Asta pentru ca, in sudul comitatului Wiltshire, se intinde o portiune din New Forest (cea mai mare parte se afla in comitatul vecin, Hamphsire), o mare bucata (570 km patrati) de padure intrerupta de luminisuri si pajisti, ramasita a marilor codri care acopereau candva Anglia.

stonehenge-monument-wiltshire-united-kingdom-600x337

Undeva in apropierea ei, exista un sat numit Lover (totusi, nu se pronunta cum credem noi, ci cam ca Dover), de unde, pana nu de mult (pana a nu se desfiinta oficiul postal), indragostitii expediau, de Sf. Valentin, felicitari si scrisorele, in plicuri marcate cu stampila pe care scria Lover.

1343297432_Stourhead-Wiltshire-England

 

3.  Amsterdam, Olanda

Cu peste 100 de kilometri de canale, 90 de insule şi 1500 poduri, potrivit Wikipedia, este lesne de înţeles de ce Capitala Olandei este o destinaţie adorată de îndrăgostiţii din toată lumea.

beautiful Amsterdam , canals in downtown

Intitulată „Veneţia Nordului”, acest oraş cu străzi pietruite şi arhitectură impresionantă, atmosfera liberală ce predomină mai ales în celebrele „Coffee Shop”-uri, toate aceste caracteristici contribuie la aerul romantic al acestui oraş prietenos.

Amsterdam1

 

4.Paphos, Cipru

Un orasel la mal de mare, frumos cum numai oraselele vechi de pe malul Mediteranei pot fi. In apropiere de Paphos, spune mitul grecesc, s-a nascut zeita frumusetii si a dragostei, Afrodita.

lithos-luxury-holiday-villas-for-rent-in-paphos-cyprus_full_5

Pentru cei carora le plac antichitatile, Paphos are, in primul rand, un mare parc arheologic in care se gasesc: vestigii ale unor vile romane cu mozaicuri splendide („Casa lui Tezeu”, Casa lui Dionysos”), Odeon – un amfiteatru grecesc in care au loc, uneori, spectacole de muzica sau teatru; Mormintele Regilor – o necropola a clasei nobiliare, datand din secolul al IV-lea s.a.

MG_0502_3_4_tonemapped

Pentru cei dornici de distractii si confort in spirit modern, exista hoteluri elegante si un parc acvatic mare si frumos. Iar pentru indragostiti, exista o multime de poteci si alei de-a lungul tarmului, cu privelisti minunate asupra marii si asupra naturii mediteraneene, numai bune pentru plimbari romantice in zori sau la asfintit, in chip de cult modern al Afroditei.

N

 

5. Regiunea Toscana, Italia 

Toscana, una dintre cele mai populare regiuni din Italia, se întinde de la Marea Tireniana la Apenini. Printre oraşele principale de aici se numără Florenţa, Pisa, Siena, Lucca, Arezzo şi Livorno.

Toscana

Aici turiştii pot alege să viziteze cu maşina catedrala Florenţa, Galeria Uffizi şi Turnul din Pisa. De asemenea, pot participa la un tur pe biciclete printre plantaţii de măslini şi viţa de vie. În acelasi timp, nu trebuie ratate turnurile din San Gimignano sau oraşele de pe dealurile nordice a zonei.

tuscany 4

 

6. Barcelona, Spania

Pitorească, mediteraneană sau medievală, indiferent de colţul în care ai ateriza, acest oraş te face să te îndrăgosteşti, aşa cum sunt de altfel spaniolii.

barcelona-spain

Bulevardele sale luminate de cafenele şi restaurante elegante, taverne ascunse, suprarealismul lui Salvador Dali, care predomină arhitectura întregului oraş, precum şi unghere ce păstrează pitorescul Cataluniyei fac din această metropolă un univers al îndrăgostiţilor.

item3.size.ohla-hotel-barcelona-spain-2-113171

 

7. Bruges, Belgia

Arhitectura medievala, canale, strazi pietruite – multe dintre ele prea inguste pentru masini -, cam asa e Bruges. Si multe terase, si multe magazine de ciocolata (ciocolata belgiana, adevarata, va dati seama?), si multe berarii (multa bere, bere belgiana din aia buna – nu se poate, e prea frumos ca sa fie adevarat!) si… da’ ce ne mai pasa, nu-i destul?

Visit-Bruges-Belgium-Typical-Houses-Besides-a-Canal-Bruges-1600x1062

Ciocolata pentru ea si bere pentru el, din belsug asta da escapada romantica. Daca – totusi – vreti si altceva, incercati niste plimbari cu barca pe canalele linistite ale orasului si o vizita la Minnewater – Lacul Dragostei – un ochi de apa, cu lebede si salcii, inconjurat de un peisaj idilic, intr-un parc frumos – chiar e romantic, bun de construit amintiri emotionante care sa tina o viata intrega.

Brugge (Bruges) 1

 

 

8.  St. Moritz, Elveţia

Ce poate fi mai romantic ca o vacanţă la munte, iarna? Sunt desigur şi alte alternative, dar imaginează-ţi că schiezi pe pârtie, noaptea în lumina lunii.  Este fără doar şi poate o imagine splendidă.

imagegen

Iar ca experienţa să fie de-a dreptul memorabilă, închiriază un iglu romantic din satul Muottas Muragl din St. Moritz, pentru aproximativ 200 de euro.

saint-moritz

 

9. Madagascar

Din punct de vedere turistic, Madagascarul poate fi comparat doar cu fascinantele insule Galapagos. Această limbă de pământ din Oceanul Indian este o destinatie exclusivista, extrem de tentanta si incredibil de provocatoare.

Madagascar-Island_5R8A

Madagascarul, această “altă lume” este pentru mulţi doar un vis. Pentru alţii, insula din Oceanul Indian reprezintă un refugiu, un mic paradis, iar pentru cei care aleg de Ziua iubirii – Madagascarul este un reper al sălbăticiei, frumuseţii şi diversităţii.

nosy_saba_islandresort1

 

10. India

India e o ţară a cărei atracţie este de necontestat, în ciuda tuturor poveştilor legate de lipsa de igienă şi de securitate a ţării.
Multe dintre obiectivele turistice ale ţării se află sub patronaj UNESCO şi sunt o reală încântare a spiritului.

Taj-mahal-india-taj-mahal-720x1280

Un sejur în India nu va putea cuprinde toate minunăţiile oferite de această unică civilizaţie, dar, în funcţie de zona în care te decizi să petreci Ziua Îndrăgostiţilor depind şi impresiile.

india-web

yamuna-river-agra-india-hd_wallpapers

 

      Articole recomandate