Un britanic a inventat robinetul care te şi usucă după ce te-ai spălat pe mîini

Compania britanică Dyson a dezvăluit noul sistem Airblade Tap, o combinaţie între un robinet şi un uscător de mâini, acţionat fără atingere, care elimină nevoia de a merge de la chiuvetă până la uscător, stropind cu apă pe podea.

Dotat cu senzori infra-roşu, sistemul porneşte apa în momentul în care cineva apropie mâinile pentru a se spăla, iar jetul de aer care usucă se activează când mâinile se îndreaptă către exteriorul vasului.

Cu ajutorul unui motor complet integrat în sistem, aerul este împins prin fante de 8 milimetri cu o viteză de aproximativ 675 de kilometri pe oră. Fluxul de aer poate usca mâinile ude în 14 secunde.

Aerul generat de motor este trecut printr-un filtru HEPA, care elimină aproape toate bacteriile, iar pentru a menţine toată instalaţia cât mai discretă, sistemul a fost dotat cu şase amortizoare Helmholtz, scrie antena3.ro.

Prezentat parţial în decembrie, sistemul Airblade Tap este disponibil în Marea Britani începând de luna aceasta şi va costa 999 de lire sterline echivalentul la 18,900 lei moldoveneşti.

274250_1280

      Articole recomandate