Top 10 cele mai atractive destinaţii europene pentru a călători în 2013 (Foto)

amsterdam

Din Creta la Berlin, Corsica sau Creta, CNN a desemnat destinaţiile europene care merită cel mai mult atenţia turiştilor anul viitor.Indiferent de scopul vizitei, de la vizitarea muzeelor sau petreceri de vacanţă, oraşele alese pun la dispoziţie numeroase opţiuni.

Sincronizate cu festivaluri, târguri sau alte evenimente festive, vizitele în aceste oraşe au toate premisele de a deveni memorabile în 2013:

Liverpool, Anglia

Mult mai mult decât un club de fotbal, numele reprezintă unul dintre cele mai interesante oraşe de vizitat din Anglia în prezent, oferind o mulţime de ocazii de a petrece Anul Nou într-un mod unic. Liverpooll tocmai a sărbătorit aniversarea a 50 de ani de la primul disc lansat de The Beatles, trupă formată în acest oraş în 1960.

La începutul anului, festivităţile vor continua la Muzeul Liverpool, unde se va deschide un teatru nou, care va găzdui evenimente muzicale şi punerea în scenă a pieselor clasice şi noi, precum şi expoziţii şi vizionări de filme. Multe dintre acestea vor putea fi vizitate ţi urmărite gratuit.

dscn0128

Corsica, Franţa

Mica insulă situată la câteva sute de kilometri de continent este una din destinaţiile care scapă radarului majorităţii turiştilor. Aceasta este chiar unul din aspectele care o fac şi mai atrăgătoare, păstrând ascunsă pentru cunoscători o altă latură a Franţei.

Oraşele nu sunt deloc aglomerate, în comparaţie cu „focarele” turistice din Cannes sau Nisa, turiştii care aleg Corsica vor avea senzaţia că au închiriat majoritatea plajelor, fiind foarte putin populate.

Pasionaţii curselor de ciclism vor avea acest reper în agendă pentru 29 iunie – 21 iulie 2013, când Turul Franţei va trece şi pe aici. Mai mult, va găzdui ceremonia de deschidere a evenimentului.

corsica42

Reykjavik, Islanda

Pe lângă faptul că este una dintre destinaţiile europene cu cele mai accesibile preţuri, capitala Islandei are multe elemente de atracţie. Izolata insulă vulcanică înconjurată de gheţari adăposteşte sala strălucitoare de concerte şi centrul de conferinţe „Harpa Reykjavík”, deschise recent şi devenite casa oficială a operei islandeze. Una dintre cele mai populare vedete islandeze, Björk, concertează aici.

Turiştii care ajung aici până în luna aprilie vor avea parte şi de spectacolele aurorei boreale, dintr-una din cele mai bune locaţii de pe Terra pentru a le observa.

reykjavik_1

Istanbul, Turcia

Anul viitor, capitala Turciei inaugurează festivalul „Art Insanbul International”, la mijlocul lunii septembrie, cu creaţii ale artiştilor turci şi din Orientul mijlociu. Turiştii interesaţi se vor putea bucura, în plus, şi de cele mai elegante hoteluri şi magazine. Tot în septembrie va avea loc şi Bienala Istanbul. Curatorul evenimentului este renumitul critic Fulya Erdemci.

istanbul

Innsbruck, Austria

Capitala Austriei aruncă o umbră mare asupra vizibilităţii turisteice a celorlalte oraşe, Viena fiind fără îndoială minunată în tot timpul anului. Innsbruck merită însă vizitat, de asemenea. Încercuit de Alpi, oraşul are în portofoliu cele mai bune pârtii de schi din Europa. Turiştii care îl vor vizita la începutul anului vor împărţii pârtiile cu elitele mondiale ale snowboard-ului, care vor concura în Innsbruck între 30 ianuarie şi 3 februarie.

Innsbruck nu oferă doar poveşti de iarnă, este la fel de atractiv şi vara, când oraşele istorice pot fi vizitate pe bicicletă, de preferat.

Innsbruck

Creta, Grecia

Cea mai mare insulă mediterană, Creta ăşi păstrează totuşi caracterul intim, precum şi nenumărate motive pentru petreceri. Dintre acestea, anul viitor Creta aniversaeză 100 de ani de la unirea cu Grecia (în luna decembrie).

Pe lângă renumitele staţiuni pe malul mării, Creta şi-a creat un adevărat renume drept unul din cei mai buni producători de vin din zonă. Majoritatea podgoriilor pot fi vizitate şi au numeroase taverne care oferă specialităţui delicioase la preţul de doar câţiva euro.

2559_1838035769_LAST_MINUTE___plecarile_din_10_08__14_08__17_08_12__

Helsinki, Finlanda

Helsinki împinge graniţele creativităţii şi anul viitor, după ce ase bucură de titlul „capitala mondială a design-ului” în 2012. În Piaţa Narinkka, o capelă este construită în forma unui ou de lemn; este doar una dintre clădirile care atrag privirea.

helsinki-sofiankatu-cathedral-sunset-hdr

Belfast, Irlanda de Nord

Belfast este mult mai mult decât oraşul de unde s-a lansat legendarul Titanic, în aprilie 1912. Şantierul unde a fost construit, „Harland and Wolff Shipyard” poate fi însă vizitat şi în prezent, vecinătatea poartă chiar numele vaporului.

Titanic a schimbat iremediabil oraşul şi fragmente din istoria sa pot fi întâlnite la tot pasul, în excursii organizate sau magazine de suveniruri.

belfast-castle

Amsterdam, Olanda

Una dintre alegerile uşor de intuit ca destinaţie turistică, Amsterdam nu este doar una din capitalele europene de petrecere a timpului liber. După 10 ani de renovări, în luna aprilie se redeschdie muzeul Rijksmuseum, cu un pavilion dedicat artei asiatice, holuri, galerii şi cupole restaurate care merită vizitate. Muzeul Van Gogh se redeschide, de asemenea, pe 25 aprilie, la timp pentru comemorarea a 160 de ani de la naşterea pictorului.

amsterdam-holland

Berlin, Germania

Din luna octombrie, se va ajunge mai uşor la Berlin. Aeroportul Brandenbrug, îndelung anticipat şi amânat, îşi va deschide porţile şi terminalele, înlocuind alte trei aeroporturi contra a 4,2 miliarde de euro, cât a costat construcţia lui. Unul din cele mai moderne din lume, aeroportul în sine va constitui un punc de interes pentru turişti, chiar de la sosirea în Germania.

Shopping-in-Berlin-@-Simply-Travel

 

 

      Articole recomandate