Tinerii vor putea să-și identifice naționalitatea odată cu împlinirea vârstei de 16 ani

tineri-moldova

Certificate de naștere de tip nou: La împlinirea vîrstei de 16 ani tinerii vor avea dreptul să-și identifice naționalitatea

Potrivit bloguvern.md, certificatele de naștere nu vor mai conține rubrica „apartenența etnică” sau naționalitatea părinților copilului, iar naționalitatea sau apartenența etnică a copilului se va înscrie la cerere acestuia, în baza declarațeiei pe propria răspundere, după împlinirea vîrstei de 16 ani. Prevedererile se conțin în proiectul de lege privind modificarea Legii privind actele de stare civilă, ce a fost dezbătut astăzi în prima lectură în Plenul Parlamentului.

Certificatul de naștere are menirea să probeze naștererea unei persoane de către persoane concrete și să furnizeze date aferente faptului juridic al nașterii și înregistrăriii destat. Astfel, prezența informației privind apartenența la o națiune sau grup etnic a părinților în actul de naștere al copilului nu-și găsește justificarea”, se spune în nota informativă la prezentul proiect legislativ. Pentru realizare prevederilor Legii va fi nevoie de circa 4500 mii formulare  de certificate de tip nou.

Cum vi se pare inițiativa oficialilor noștri ?

      Articole recomandate