Tinerii noștri au șansa să participe la un training internațional în Polonia

CTJM anunță selectarea participanților la un training internațional, axat pe dezvoltarea durabilă în regiunile rurale.
Trainingul va avea loc între 1-8 martie, 2015 în Krzyzowa, Polonia și este organizat de către Kreisau-Initiative e.V., Berlin.

Concept:
„Local in Global” este un training organizat pentru activiștii din ONG-uri, lucrătorii de tineret, traineri sau persoane din domeniu, din regiunile rurale, interesate sau cu experiență în domeniul dezvoltării durabile.

Proiectul care va reuni participanți din 6 țări (Armenia, Bulgaria, Germaina, Moldova, Polonia și Ucraina) este bazat pe necesitatea existentă în special în regiunile Europei Centrale și de Est, de dezvoltare durabilă în regiunile rurale, structural slab dezvoltate. Lipsa infrastructurii sociale și economice, schimbărie demografice, problemele ecologice și perspectivele mici pentru tineri sunt interconectate și cer soluții inovatoare și durabile la nivel local.Scopul principal al acestui proiect este să consolideze inițiativele locale, întru crearea și implementarea unor asemenea soluții.

Programul proiectului prevede sesiuni de instruire, workshopuri pe teme precum fundraising și managementul campaniilor sociale, jocuri de simulare și schimb de experiență între participanți. În trecut, organizatorii experimentat cu succes jocurile de simulare, ca o metodă de educație pentru dezvoltarea durabilă. Particpații vor fi puși în fața mai multor provocări, pe care aceștia trebuie să le adreseze în raport cu grupul lor țintă.

Cerințe de participare:

– Vârsta de peste 18 ani;
– Reședința în Republica Moldova;
– Cunoașterea limbii engleze și/sau ruse la nivel fluent;
– Interes/experiență în domeniul dezvoltării durabile.

Termeni și condiții:
Costurile pentru acomodare și masă sunt acoperite de către organizatori, iar cheltuielile de transport vor fi rambursate (până la 275 de Euro).
Taxa de participare de 30 de Euro va fi reținută din suma cheltuielilor de transport.
Persoanele interesate de a participa sunt rugate să completeze formularul de aplicare.

Data limită: 8 ianuarie, 2015

Persoana de contact:

Violetta Iaroș
violetta.iaros@gmail.com

via 

      Articole recomandate