Tinerii din Moldova sunt invitați să activeze în calitate de voluntari la Universitatea de vară

În perioada 25 iulie – 5 august, pentru 11 zile , Moldova va deveni casă pentru 18 de studenţi europeni din România, Spania, Italia, Marea Britanie, Germania, Finlanda, Turcia, Belgia şi Cehia, în calitate de participanţi la Universitatea de vară “Check-in in Moldova”.

Acest proiect este organizat de AEGEE Chişinău şi are drept scop cunoaşterea de către străini a culturii moldoveneşti, a potenţialului său turistic şi pentru a petrece timpul alături de alţi studenţi internaţionali, pentru un schimb intercultural şi familiarizarea cu obieceiurile din ţările europene.

Studenţii europeni vor vizita Moldova pentru prima dată. Pentru ei, ţara noastră, în special Transnistria, rămân locuri neexplorate. Obiectivul acestui proiect este să elimine toate barierile şi stereotipurile, pentru a demonstra că Republica Moldova şi UE sunt mai aproape decât se crede.

Pe parcursul perioadei evenimentului, studenţii străini vor participa la diverse activităţi, cum sunt lecţiile de limba română şi rusă, lecţiile de dansuri populare, city tour-uri şi city quest-uri, seri interculturale cu specific european, latin, sovietic şi tradiţional moldovenesc. Pe lângă aceasta, participanţii vor vizita diverse destinaţii turistice precum: Orheiul vechi, Mileştii Mici, Tiraspol, Lozova şi Mănăstirea Căpriana.

În acest context, AEGEE-Chişinău invită studenţii din Moldova să participe în calitate de voluntari la Universitatea de vară „Check-in in Moldova”.

AEGEE (Association des Etats Généraux des Etudiants de l’Europe) este o organizaţie nonguvernamentală de tineret, non-profit si cu profil interdisciplinar, fiind una dintre cele mai importante organizaţii interdisciplinare pe plan mondial. Promovând ideea integrării europene şi a unei Europe unite în rândul tinerilor, conştiinţa europeană, precum si creşterea nivelului de cultură si informare a studenţilor, AEGEE îşi desfăşoară activitatea prin intermediul a 200 de oraşe, răspândite în 200 de centre universitare din 40 de ţări ale Europei, având peste 13.000 membri.

 

      Articole recomandate