Te găsesc pe odnomoldoklassniki

Săturați de versiunea rusă a rețelei de socializare Odnoklassniki, moldovenii ingenioși ne propun ceva super-mega-extra-hiper-giga și anume versiunea moldovenească a sit-ului. Da, da, ați înțeles bine, Odnoklassniki trece pe nou tărâm, și anume cel al moldovenizării.

Versiunea telefonică a rețelei Odnoklassniki se bucură de popularitate în așa spusa limbă maternă, limba specificată în Constituția Republicii Moldova adică cea moldovenească, iar în cel puțin o lună odnoklassniki, odnocursniki, odnoshcolniki, odnorobocie și pur și simplu odnocunoscuți se vor “tusui” în versiunea moldovenească a sitului.

Campania inițiată de  Mail.Ru Group „Odnoklassniki încep să vorbească moldovenește”promite o schimbare ingenioasă care va permite și mai bine socializarea celor 720.000 de moldoveni înregistrați la momentul actual pe Odnoklassniki.

Nici Facebook, nici Twitter, nici Hi5, nimic nu concurează cu Odnoklassniki din R.Moldova. Terenul acestei rețele de socializare crește și numărul utilizatorilor se simte asemeni ciupercilor după ploaie.

Nu neg că nu aș avea cont pe Odnoklassniki, AM, iar unicul motiv pentru care îmi permit de a accesa o dată sau de două ori pe zi sit-ul este fiindcă majoritatea prietenilor(odnoklassnikilor) folosesc anume această rețea de socializare. Paradoxal sau nu dar lista prietenilor de pe Facebook și Odnoklassniki diferă impunător, și nu vine vorba ne numărul prietenilor, dar de identitatea lor. Sunt mult prea mulți ce se mulțumesc doar cu Odnoklassniki și sunt mult mai puțini satisfăcuți de albele rețele de socializare.

Nu iutați, omul ca ființă socială în spațiul real și în spațiul virtual are nevoie de motivație și de a cunoaște beneficiile apartenenței la rețelele sociale.
Din punct de vedere istoric, omul a trecut de la faza de individualitate, la grup, apoi la apartenența la rețele sociale. „Satul Global” propus de Marshall McLuhan în 1962 va fi în curând depășit de noile forme ale rețelelor sociale. Cine știe poate moldovenii vor face aceasta.

Pentru a observa țeațea campaniei „Odnoklassniki încep să vorbească moldovenește” accesați m.odnoklassniki.ru

      Articole recomandate