Odnoklassniki va fi tradus în limba „moldovenească”!

Reprezentanții rețelei de socializare Odnoklassniki au prezentat astăzi versiunea site-ului în “limba moldovenească”, aceasta fiind versiunea locală pentru Republica Moldova. Totuși, noua traducere va fi disponibilă la sfârșitul verii.

Odnoklassniki încep să vorbească moldovenește!” – tema evenimentului la care au fost invitați bloggeri și jurnaliști. După ce reprezentanții rețelei de socializare ruse au prezentat datele și impactul acesteia în țara noastră, nu au lipsit disputele și întrebările pipărate legate de “limba moldovenească”.

Dar se pare că pe reprezentanții Odnoklassniki nu i-a afectat faptul că versiunea pentru R. Moldova este tradusă într-o limbă care nu există! Ei au spus că au ales limba moldovenească deoarece așa este scris în Constituția Republicii Moldova. “Dacă în Constituție era scris că se vorbește în română, atunci și noi elaboram versiunea în română. Dar așa, dacă în lege este scris limba moldovenească – noi acționăm după cum e scris în lege!”, a spus Alexandr Izreadnov, Director de marketing și comunicare strategică Odnoklassniki.

Odnoklassniki, lider detașat

Conform datelor prezentate la eveniment, zilnic 720.000 de moldoveni accesează rețeaua de socializare rusă, iar din aceștia – 200 de mii accesează rețeaua de pe telefonul mobil. Conform aceleiași surse, Odnoklassniki este accesat lunar de către 1,5 milioane de moldoveni.

Sursa: NextPost

      Articole recomandate