Ţara care s-a născut „din grşeală”. Un mister pe care savanţii incă nu şi-l pot explica

Un studiu recent aduce informatii surprinzatoare despre o insula exotica, una din zonele colonizate cel mai tarziu de catre oameni.

Insula Madagascar a fost colonizata abia in urma cu 1.200 de ani, arata un studiu recent al Universitatii Massey din Noua Zeelanda, anunta Live Science.

Primii oameni care s-au stabilit aici provin din Indonezia, iar modul in care au strabatut prin ocean distanta de peste 5.000 de kilometri ramane un mister, la fel si motivul acestei lungi calatorii. “O intreaga cultura a fost mutata aici, peste Oceanul Indian”, spune cercetatoarea Murray Cox, una dintre autoarele studiului.

Initial, oamenii de stiinta au crezut ca primii locuitori de pe insula au venit din Africa, dar, dupa ce au analizat ADN-ul actualilor locuitori din Madagascar, au aflat ca stramosii acestora sunt indonezieni, mai exact  femei indoneziene, pentru ca genele studiate sunt mitocondrii, care se transmit numai pe linie materna.

Continuand cercetarea, savantii au aflat ca a fost vorba de un grup restrans de 30 de femei, care au fost insotite probabil si de barbati, dar numarul acestora nu poate fi stabilit. Calatorii veniti din Indonezia au naufragiat aici sau, din alte motive, nu si-au mai continuat drumul pe ocean, prin urmare colonizarea insulei nu a fost ceva planificat, crede Murray Cox.

      Articole recomandate