Sudoarea: un password al viitorului pentru identificarea userilor?

 

parola-sudoare

După soluțiile care propun identificarea facială, amprenta vocală sau cea oculară pentru a obține acces în anumite medii sau spații rezervate, iată o nouă idee-surpriză în acest domeniu: sudoarea.

Adio amprente digitale sau scanare de iris, adio password numeric sau chiar recunoasterea fizionomiei – cea mai noua solutie propusa in domeniul limitarii accesului intr-un anumit sector, vine din Spania si vizeaza mirosul unic al fiecarui individ, in functie de componenta produsului transpiratiei sale, relateaza Webnews.

Proiectul apartine unui grup de specialisti din cadrul Universitatii Politehnice din Madrid, in colaborare cu o echipa de la Sistemas SL si are drept obiectiv, dezvoltarea unei tehnologii futuriste, in masura sa analizeze mirosul specific al unei persoane, cu neputinta de replicat pe cale artificiala.

Este vorba despre o caracteristica umana ce ramane constanta pe toata durata vietii, astfel incat poate fi utilizata in procesele de indentificare individuala, daca expertii vor reusi sa puna la punct acest bizar „nas electronic”, dotat cu senzori aparte.

Domeniile de aplicabilitate ale unei astfel de tehnologii, ar putea fi toate cele ce pretind astazi identificarea cu documente pe suport de hartie, in format electronic sau foto, fara a se limita insa la acestea, precizeaza sursa.

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate