Spotul Agenţiei Turismului pentru promovarea Moldovei, criticat dur de internauţi (Video)

spot-turistic

Agenţia Turismului a prezentat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, spotul de promovare a Republicii Moldova peste hotare. Filmuleţul cu durata de 20 de secunde a fost criticat pe reţelele de socializare.

„Republica Moldova, o aventură în necunoscut“ este titlul spotului video care ar urma să ne promoveze ţara la expoziţiile internaţionale şi în mass-media din străinătate. Coloana sonoră a materialului publicitar este semnată de către Constantin Moscovici, iar pe video apar imagini cu locurile pitoreşti din ţară, portul şi bucătăria naţională. La scurt timp după lansare, mai multe voci au criticat filmuleţul, informează Adevărul Moldova.

Directorul Agenţiei Turismului, Nicolae Platon, a declarat că se duc tratative cu CNN, BBC şi Euronews, cât şi cu posturile Travel Channel şi National Geografic TV, pentru plasarea spotului de patru ori în zile de duminică, timp de cinci luni. Oferta CNN costă 56.000 de euro, iar cea a canalului Euronews peste 25.000 de euro. „Suntem în aşteptarea de oferte de la celelalte canale”, a spus Nicolae Platon, potrivit IPN.

În proces de definitivare este şi filmul publicitar-turistic „Moldova-Holiday“, de 6-7 minute. Costul proiectului pentru spotul video şi film este de 148.000 de lei, bani oferiţi de către organizaţia de atragerea investiţiilor şi promovarea exporturilor (MIEPO). Următoarea expoziţie la care va participa Republica Moldova este la Tel Aviv, Israel, şi se va desfăşura în perioada 11-12 februarie.

      Articole recomandate