Snowden acuză pe oficialii Apple că își spionează clienții

apple

Edward Snowden și cercetatorul în probleme de securitate a informației Jacob Appelbaum acuză pe oficialii de la Apple că își spionează clienții prin intermediul DROPOUTJEEP.

DROPOUTJEEP este un spyware dezvoltat de NSA ce rulează pe iPhone și oferă acces la aproape toate datele din acesta. Programul poate intercepta mesaje SMS, poate citi lista de contacte, poate localiza iPhone-ul dumneavoastră bazându-se pe datele antenelor celulare la care acesta este conectat și, partea cea mai frumoasa la final, poate accesa și controla camera și microfonul iPhone-ului dumneavoastră și poate fi folosit la interceptarea oricărei convorbiri. În plus, aceasta aplicație spyware poate fi instalată de la distanță, fără a fi necesar acces fizic la telefonul dumneavoastră.

Potrivit unor scurgeri de informații din cadrul agenției, NSA anunță o rată de succes de 100% pe toate device-urile ce rulează iOS. Un scor perfect de 100% este evident imposibil de obținut, asta bineințeles în cazul în care nu ai acces la un backdoor. Bineințeles că Apple neagă că ar fi ajutat NSA-ul la construirea backdoor-ului pentru iPhone, dar această negare oficială nu schimbă nimic. Și cu atât mai mult nu schimbă rata de success de 100%.

      Articole recomandate