SmartWig – peruca pentru chelii inteligente, de la Sony (Video)

1

Specialiştii din cadrul gigantului tehnologic Sony, au pus la punct un produs menit să ofere concomitent, aplicabilităti în mai multe sectoare: o perucă inteligentă.

Denumită în mod sugestiv „SmartWig”, peruca nu numai că acoperă creştetul persoanelor afectate de calviţie sau al celor ce doresc cu orice preţ să abordeze un nou look, modern şi interesant deopotrivă, ci oferă şi suport tehnologic pentru diferite aplicaţii.

Realizată cu păr de animale sau chiar în variantă sintetică şi prevăzută cu o serie de senzori plasaţi discret la interior, peruca promite să devină un gadget-bombă.

Printre beneficiile pe care le oferă acest articol inedit, se numără şi posibilitatea de a fi utilizat de nevăzători în trafic: o micro-cameră video şi un senzor dedicat, furnizează datele necesare stabilirii poziţiei exacte a purtătorului, care ar putea fi ghidat de la distanţă de o altă persoană.

SmartWig este în măsură să elaboreze date şi să asigure comunicarea în regim wireless cu alte dispozitive externe, monitorizând în acelaşi timp, o serie întreagă de parametrii ce definesc starea de sănătate a posesorului, asemenea dispozitivelor utilizate la jogging sau în sala de antrenament.

În plus, peruca are un aspect haios, este practică şi poate fi utilizată indiferent de condiţiile atmosferice, fără riscul de a i se deteriora componentele.

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate