Profitul studiourilor de videochat a crescut considerabil. Cât câștigă o fată în 8 ore de muncă

camera

În plină criză economică există totuși afaceri de nișa, care au avut creșteri și de 500%. Este și cazul studiourilor de videochat, care fac „export de servicii”, după cum se exprimă patronii.

O firmă din Iași, de exemplu, se laudă cu o cifra de un million de euro anual. Banii se împart în mod egal între fetele angajate și proprietarul salonului. Tinerele trebuie să fie frumoase, bine instruite și obligatoriu să vorbească foarte bine cel puțin o limba străină, scrie protv.ro.

Când una dintre angajatele salonului de videochat spune că face 700 de lei trebuie să înțelegeți că aceștia sunt banii ei după 8 ore în care printre altele a dansat în fața camerei de luat vederi. Tinerele care au acceptat să vorbească spun pe șleau că viețile lor s-a schimbat: și-au putut cumpăra casă sau mașină. Totul începe cu un contract și o primă de instalare.

Așa a început și Elisa, care este studentă la Drept. Acum doi ani a venit la studio, iar recent și-a cumparat o mașină de 30.000 de euro și s-a mutat în centrul Iașului. Viitorul ei soț, profesor de geografie, nu are nimic împotrivă acestui job.”Mi-am schimbat mașina, avansul l-am dat din banii de bonus, iar restul banii strânși. Vreau să îmi continui studiile și eventual să-mi deschid un cabinet de avocatură. În jur de 600 de lei, cel mai puțin, cea mai proastă zi, iar cea mai bună zi ajunge la 2.000 de lei”, spune Elisa.

Ela are 23 de ani, este studenta la Psihologie și lucrează deja de 5 ani la videochat. Câștigă și 1.200 de lei pe zi. Alături de prietenul ei și-a luat o casă cu două etaje de 90.000 de euro. „Nu ma deranjează deloc. Am făcut și eu„, spune iubitul Elei. Toate fetele spun că această ocupație este temporară.

Am nevoie de bani pentru a-mi deschide un cabinet stomatologic de aceea am optat pentru job-ul acesta, un program flexibil, mă pot duce și la facultate și din care ies bani drăguți„, spune o altă tânără. „În 3-4 ani afacerea a înflorit, a ajuns la un milion de euro pe an cifra de afaceri, membrii care intră pe site-uri nu sunt din România, ci sunt din America, Anglia„, spune un administrator salon videochat. Polițiștii spun că afacerea este perfect legală atâta vreme cât tinerele sunt majore și nu fac lucruri împotriva voinței lor.

      Articole recomandate