Situații extrem de incomode din viața de zi cu zi

Probabil, unele dintre cele mai incomode situații în care se poate afla o persoană în epoca contemporană, pe lângă necesitatea de a alege între a întârzia la muncă și a urca într-un maxi-taxi plin până la refuz sau postarea sau nu a pozei cu cina de deseară pe facebook, sunt situațiile penibile, în care te simți atât debusolat, cât și neajutorat.

Fie că mergi pe stradă sau stai în fața calculatorului sau pur și simplu vorbești cu cineva, situațiile penibile sunt ca și politicienii în campaniile electorale: apar de nicăieri și te fac să te simți incomod, fără a ști măcar care e motivul exact. Sunt milioane de astfel de situații, dar noi le-am ales pe cele mai banale, cum ar fi…

Urmărirea suspicioasă

Această situație apare în acele momente când tu te întorci obosit seara acasă prin parc și o domnișoară merge în fața ta și privește mereu peste umăr pentru că e noaptea și unele becuri nu lucrează și sunteți unicele persoane din parc și ea cotește pe drumul pe care trebuie să o iei și tu și situația devine și mai penibilă când mergi din urma ei timp de 20 de minute la o distanță de 10 metri și în momentul în care ea a cotit în altă parte îți vine să nu mai revii niciodată în parcul ăla pentru că știi că nici ea nu o va mai face.

apps-for-women-safety-siren

 Întâlnirea frontală

Mergi pe stradă și asculți muzică. E muzică bună. Cel puțin tu crezi așa. Și privești oamenii din jur sau mașinile care trec sau copacii care s-au ofilit sau altceva sau pe altcineva. Aceeași chestie o face și altă persoană. Vă întâlniți în mijlocul drumului și tu încerci s-o iei la dreapta, dar ea crede că ar trebuie să te ocolească prin stânga.

Vă opriți brusc și tu încerci să ocolești prin partea stângă, dreaptă, stângă, dreaptă dreaptă dreaptă stângă. La un moment dat, după câteva clipe de chin, reușiță să o luați în direcții diferite și să scoateți câte un râs scurt și fals.

Existența nu putea fi niciodată mai teribilă.

tu1-700x329

Întrevederea pe stradă cu un vechi prieten

Mergi pe stradă și vezi în depărtare un vechi prieten cu care nu ai mai vorbit de câțiva ani, poate un coleg de clasă sau ceva și nu știi ce să faci: privești în jos/ privești prin părți/îl privești pe el sau scoți telefonul și începi a vorbi cu nimeni.

Apoi, vă salutați și un scurt moment extrem de incomod urmează: el se oprește pentru câteva clipe și nu știe ce să facă și tu nu știi dacă ar trebui să te oprești și să vorbești cu el sau să mergi mai departe și te oprești peste 5 metri și el strigă ceva și tu râzi fără a înțelege, zici „da” și mergi mai departe, gândindu-te de unde poți cumpăra un săpun și o frânghie.

Born-Friends

Coincidența stranie

Ești cu o fată la întâlnire. Ați avut o seară grozavă și ieșiți ambii din restaurant (din parc, dacă ești student). E deja târziu și ea trebuie să meargă acasă și vă luați rămas bun și vă îmbrățișați și tu încerci să o săruți și ea te refuză și vă despărțiți. Dar, în mod surprinzător, ți-ai lăsat mașina (sau bicileta) la câteva sute de metri mai încolo și ea se îndreaptă în direcția aia.

Ce faci?

Rămâi în urmă și încerci să te prefaci că trebuie să-ți legi șireturile/că-ți sună telefonul/că ai uitat ceva în restaurant sau mergi în rând cu ea și încerci să acoperi situația penibilă cu o glumă care o face și mai penibilă pentru că gluma era misogină? Ajungi la mașină/bicicletă și… o îmbrățișezi din nou sau pur și simplu îi faci cu mâna de la 20 de centimetri distanță?

Ajungi acasă și te bagi sub plapumă și îți dorești să nu te fi născut niciodată.

The Reader

Întâlnirea întâmplătoare cu fostul/fosta iubit(ă)

Explicațiile sunt de prisos.

my_super_ex_girlfriend01

Știi și alte situații mai penibile? Descrie-le printr-o frază în comentarii. Aici ești în siguranță. Aici toți îs în siguranță.

      Articole recomandate