Cum să-ți personalizezi spațiul închiriat

pieza-home-sweet-home-cercle2

Deseori se întîmplă să-ți ei lumea în cap, să închiriezi o cameră și să trăiești de unul singur. Însă nu orice casă e acasă așa că ești nevoit să-ți personalizezi locuința după bunul plac fără cheltuieli majore. Sunt o mulțime de metode care nu sunt foarte costisitoare și care te-ar ajuta să scapi de monotonie și să instaurezi o atmosferă plăcută și relaxantă în locuința închiriată.

Vezi aici cîteva trucuri pentru a transforma orice spațiu în Acasă:

Happy things sau Lucruri dragi

10687124_10154868936930105_6124078133861417139_n

Toate obiectele care poartă amintiri plăcute, indiferent de formele și dimensiunile lor, sunt binevenite în noul decor. De obicei, aceste lucruri au în spate povești emoționante: un tricou cu mesaj deosebit primit de la persoana dragă, o cană cu poza familiei, rame de fotografii mai neobișnuite, pătura caldă împletită de bunica, prima carte citită sau chiar jurnalul personal. Toate aceste obiecte își pot găsi loc cu ușurință pe rafturile din casa ta sau pe fotoliul din colț. Ele vor aduce în viața ta căldură și culoare.

Colțul cald

Modern2

Alege un ungher al casei mai întunecos care să-l aranjezi așa cum îți place ție. Aici te vei relaxa, citi, asculta muzica preferată sau naviga pe net.  Pune un fotoliu moale și acoperă-l cu o pătură colorată și pufoasă. Alături  poate fi  mulțimea de cărți care-ți fură din timpul liber și o veioză simpatică. Crede-mă, cu un ceai și o carte bună serile vor trece neobservate. Lîngă acest culcuș îți poți aduce chitara de care nu te poți lipsi, mingea de baseball, albumul foto și tot ce se potrivește personalității tale.

Mesaje primitoare

memories-03-stickere-perete-800x447

Prin decorațiuni potrivite poți face pereții să vobească. Tablouri, abțibilduri sau simple mesaje alese și printate de tine pot da viață celor patru pereți. Nu-ți fie frică să pui în rame cele mai haioase poze în care ești alături de cei dragi, să pictezi ceva, absolut orce, să înrăme-zi și să prinzi de perete. În acest mod vei face casa să-ți vorbească și te vei simți în largul tău.

Piese de artă neobișnuite

10606284_10154808045485105_8512635980634466354_n

Arta pentru fiecare e altfel. Cineva o apreciază, cineva e absolut indiferent. La piețile de vechituri vei găsi o sumedenie de suvenire cu istorie în spate, o mulțime de picturi și decorațiuni unice. Alege tot ce te reprezintă și aranjează le frumos în locuința ta. Dacă ai alte preferințe, nu ezita nici un moment, pune toate ideile în practică. Ai grijă ca totul să arate curat iar spațiul să nu fie prea încărcat. Poți aduce arta în casa ta prin diferite metode, nu-ți rămîne decît să o alegi pe cea dragă ție.

Cromatică plăcută

10388065_10154929870795105_6231911808920321735_n

Paleta cromatică a obiectelor din jurul nostru contează foarte mult. Ea poate influiența starea noastră de spirit. Pentru ca să te simți perfect în locuința închiriată, ține alături culorile tale preferate. Însă nu uita că spațiile mici au nevoie de culori cît mai deschise iar în cele mari te poți juca cu alegerea culorilor. Optează pentru obiecte viu colorate, pentru pături moi monocromatice sau curcubeu și nu uita de draperii, ele sunt cele care îți aduc soarele în casă. Draperiile trebuie să fie deosebite la culoare, să te reprezinte, să prindă din prima privirea invitaților tăi.

Încearcă să lași o parte din tine în orice lucru care-l faci și dăruiește emoții pozitive fiecărui moment pentru că Acasă e acolo unde-ți este inima.

      Articole recomandate