Simboluri cu semnificatii secrete, care domina lumea

De-a lungul istoriei, s-au perpetuat numeroase simboluri secrete, care au fost asociate celor care au condus lumea. Dintre aceste simboluri misterioase, care s-au pastrat pana astazi mentionam: obeliscul egiptean, crucea sau pentagrama.

Aceste simboluri sunt peste tot in jurul nostru si toate au semnificatii secrete. Va prezentam mai jos o lista cu simboluri, care domina lumea, conform UsaHitman.

Iata ce-au insemnat aceste simboluri misterioase, de-a lungul istoriei.

 

Obeliscul egiptean


Obeliscul simbolizeaza zeul Soare, Ra, cel mai mare dintre zeii egipteni. Orase importante au decis sa ridice astfel de obeliscuri (Washington, Londra, Vatican), iar unirea triunghiurilor din varful obeliscului intr-o piramida poate insemna un simbol al unei puteri superioare.

 

Crucea

Inaintea crestinismului, care a adoptat crucea drept o emblema a sa, a fost un simbol pagan al zeului Soare si semnifica uniunea perfecta a energiei masculine si feminine.(Crucile originale au avut axele egale in lungime). Papa poarta crucea originala, iar semnificatia acesteia este ca toti crestinii il considera pe Iisus, fiul lui Dumnezeu.

 

Steaua lui David, hexagrama

In timp ce in prezent hexagrama este simbolul Israelului, ea a reprezentat scutul lui David. Templele indiene, care dateaza de mii de ani, au asemenea hexagrame, care le impodobesc peretii exteriori. Hindusii au pus hexagrama pe o reprezentare denumita mandala si semnifica inima.

 

Simbolul semilunii

Desi utilizarea „simbolurilor sfinte” este impotriva legii musulmane, semiluna se afla pe steagul mai multor state musulmane si a fost adoptata pentru a simboliza, in mod neoficial, credinta islamica.

Semiluna este unul dintre cele mai vechi simboluri ale umanitatii, reprezentand feminitatea. A aparut in reprezentarea vechii zeite grecesti Artemis, care aparea cu o semiluna deasupra capului. Apoi, in epoca romana, simbolul a fost preluat de Diana, zeita vanatorii si a Lunii, echivalenta lui Artemis.

 

Simbolul providentei

Celebrul simbol de pe bancnota dolarului american se spune ca ar reprezenta ochiul lui Dumnezeu, care vegheaza asupra lumii. Masonii utilizeaza simbolul pentru a le reaminti ca actiunile si gandurile lor sunt intotdeauna observate, de catre marele arhitect al universului.

Egiptenii l-au avut pe Horus, cu un singur ochi, inconjurat de razele soarelui, in timp ce budistii au creat „ochiul lui Dumnezeu”, ceea ce insemna deschiderea unei cupole, o poarta a soarelui, care era constiinta lui Dumnezeu.

 

Pentagrama

Desi in epoca moderna este asociata cu Diavolul, pentagrama se regaseste peste tot in istorie si nicodata nu a fost asociata cu raul. In vechiul Sumer, cele cinci puncte au fost legate de cele cinci planete cunoscute, in timp ce grecii au crezut ca pentagrama era reprezentarea perfectiunii in matematica.

      Articole recomandate