Scurt ghid de romantism – Atunci si acum

Romantism la lumina lumanarilor

O cina la lumina lumanarilor este astazi considerata romantica. Pe vremuri lumina lumanarilor era singura  varianta. Sa fie acesta motivul pentru care pe atunci romantismul era in floare?

Avantajul unei astfel de cine este, evident, faptul ca imperfectiunile sunt atenuate in lumina difuza, iar semi-intunericul sporeste senzatia de intimitate.

Semne de afectiune in public

Sa te tii de mana in public a fost si continua sa fie un semn de iubire, un gest romantic si inocent. Astfel de gesturi sunt astazi din ce in ce mai des inlocuite cu saruturi ostentative si manifestari potrivite in intimitatea dormitorului.

Romantism in scris 

Scrisorile de dragoste au fost si raman un gest romantic. In zilele noastre insa, au fost inlocuite cu mesaje si felicitari electronice.

Romantismul si muzica

Serenade sub balcon, sub clar de luna, asa se purta pe vremuri. Insa de ce sa risti sa te trezesti cu o rasplata uda si fierbinte de la vecinul de la doi, cand poti pur si simplu sa ii faci un CD special cu muzica preferata?

Inocenta romantismului

Sa privesti cerul instelat alaturi de persoana iubita. Putin probabil sa mai vezi asa ceva in prezent. Romantismul a fost reinterpretat, plimbarile in natura fiind inlocuite cu diverse cluburi galagioase si sali de cinema.

Respectul de altadata

Regula conform careia barbatul trebuia sa o ia pe partenera sa de acasa si avea datoria sa o aduca inapoi pana la o anumita ora este acum istorie. Astazi ne intalnim in oras, intr-un loc stabilit de comun acord, iar flacaul nu se sinchiseste daca domnisoara ajunge sau nu nevatamata acasa. Halal romantism.

Declaratii anonime

Un buchet de flori anonim lasat in fata usii. Pe vremuri, aceasta idee ar fi trezit fluturi in stomacul fetei. Astazi, este privit ca un gest exagerat, poate chiar deplasat. „Cine stie ce psihopat se afla in spatele acestei scheme? Niciodata nu poti fi prea precauta.”, ne spune Adina, o tanara care nu crede ca romantismul mai are vreun rost in era vitezei.

Asadar, pro sau contra romantism? Incotro ne indreptam? Stim cum a fost si vedem cum se manifesta in prezent. Incotro se indreapta romantismul de maine?

      Articole recomandate