Si Google sarbatoreste Ziua Nationala a Romaniei

Motorul de căutare Google afişează pe pagina lui principală de joi un nou logo special, dedicat Zilei Naţionale a României – 1 decembrie.

Motorul de căutare Google include în logoul său de joi două perechi de dansatori, îmbrăcaţi în costume naţionale româneşti, care înlocuiesc cele două litere „O” ce alcătuiesc cuvântul „Google”.
Unirea Ardealului cu Regatul României a fost proclamată pe 1 decembrie 1918, de Adunarea Naţională de la Alba Iulia.

Data de 1 decembrie a devenit Ziua Naţională a României, denumită şi Ziua Unirii, şi celebrează acest eveniment.

La 1 decembrie 1918, Adunarea Naţională de la Alba Iulia, constituită din 1.228 delegaţi şi sprijinită de peste 100.000 de persoane adunate la eveniment din toate colţurile Ardealului şi Banatului, a adoptat o rezoluţie care a consfinţit unirea tuturor românilor din Transilvania şi întreg Banatul (cuprins între râurile Mureş, Tisa şi Dunăre) cu România.

Această sărbătoare publică a fost stabilită după Revoluţia din decembrie 1989 (potrivit Constituţiei din 1991, articolul 12, alineatul 2) şi marchează nu doar unirea Transilvaniei, ci şi a provinciilor Banatului, Basarabiei (27 martie 1918) şi a Bucovinei (15/ 28 noiembrie 1918) cu regatul României, în 1918, unirea Transilvaniei cu patria mamă fiind ultimul eveniment din această serie de reîntregire, consfinţind astfel reunificarea ţării.

Google îşi modifică frecvent logoul pentru a omagia personalităţi ale culturii universale sau pentru a marca momente speciale din istoria lumii.

      Articole recomandate