Moare daca râde cu poftă!

O profesoară din Marea Britanie nu îşi poate manifesta bucuria la cote maxime. Medicii au avertizat-o că ar putea să moară dacă râde cu poftă, întrucât creierul său este prea mare pentru dimensiunea capului ei.

Carolynei Gibbons, o tânără de de 23 de ani din oraşul Hampshire o porţie sănătoasă de râs i-ar putea fi fatală. Pentru că suferă de o boală rară, malformaţia Arnold Chiari, femeia are zilnic migne îngrozitoare. Alte efecte secundare ale bolii de care suferă sunt: vedere înceţoşată şi vorbire greoaie.

După fiecare mişcare bruscă pe care o face, Carolyn simte că îi explodează capul. Dacă presiunea din interiorul cutiei craniene creşte puţin, creierul ei ar putea ajunge până la capătul coloanei vertebrale, iar acest lucru i-ar putea ameninţa viaţa.

Iniţial, tânăra a crezut că afecţiunea de care suferă poate fi controlată cu medicamente, însă după ce a leşinat în aprilie din cauza unei glume spuse de un elev de-al ei, profesoara s-a convins că lucrurile sunt mai grave decât credea. Medicii au supus-o unei operaţii şi a îndepărtat o bucată din craniu (2,5 centimetri), pentru ca acesta să nu mai pună o presiune atât de mare asupra ţesutului moale.

Pentru a-şi ţine boala sub control, Carolyn urmează un tratament drastic. În fiecare dimineaţă, tânăra îşi prepară un cocktail cu 50 de pastile. Şi familia ei o sprijină. Pentru a o ţine departe de orice sursă de amuzament, părinţii au luat niste măsuri de precauţie neobişnuite. Un canal TV cu comedii a fost pur şi simplu scos din grila de programe la care familia Gibbons avea acces datorită abonamentului TV.

      Articole recomandate